Son konular

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet tavuk bulyon
1,5 litre sıcak su
Tuz
Terbiyesi için:
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyuyoruz. Tereyağı eriyince arpa şehriyeyi ekleyip, rengi açık kahverengi olana kadar kavuruyoruz.
1 su bardağında 2 adet tavuk bulyonu sıcak suyla eritip bekletiyoruz. Geri kalan suyu kavrulmuş şehriyelerin üzerine döküp, yarı yumuşaklığa gelene kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
Başka bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı çırpıp üzerine çorbanın suyundan 2 kepçe kadar koyup inceltiyoruz.
Terbiyeyi tencereye yavaş yavaş döküp karıştırın. Şehriyeler yeme kıvamına gelene [yaklaşık on dakika] kadar pişirip, bardakta erittiğimiz tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. (Bulyonlar tuzlu olduğundan tuzunu damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz)
3-4 dakika kadar daha pişirip ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt