Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı salça ( biber, domates karışık)
1-1,5 tatlı kaşığı nane
İlik suyu (tercihen olmasa da olur)
Sıvıyağ
Tuz
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hemen hemen 3 lt bir tencere için bu ölçüm sizler tencerenin boyutuna göre azaltma veya çoğaltma yapabilirsiniz. Arkadaşlar nane ve salça isteğe bağlı azaltılabilir. Bunu en başta söyleyelim de ona göre ayarlama yapın.
Tenceremize ilk önce sıvı yağ ile salçayı alıp kavurun. Kavrulan salçanın üzerine naneyi ekleyip karıştırın.
Şehriye de ekleyip karıştırmaya devam edin. Ben bu aşamada ilk önce ilik suyumu koydum. Kullanmayacak arkadaşlar direk biraz sıcak su eklesin.
İlik suyum soğuk olduğu için çorba suyunu biraz kaynaması için bekledim.
Bu sırada terbiyeyi hazırlayalım. Yumurta, yoğurt ve un geniş bir kaba alıp çırpın. İyice pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Sıcak suyundan biraz terbiyeye ilave edip ılımasını sağladım ki çorbamız kesilmesin. Bu sırada çorbamız da kaynamak üzere olduğu için terbiyemizi yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Şehriyeler yumuşayana kadar karıştıralım, iyice kaynadıktan ve şehriyelerin piştiğine emin olduktan sonra altını kısıp 5-10 dk daha bu şekilde kaynatalım.
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı arpa şehriye
5 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
1.5 yemek kaşığı salça ( biber, domates karışık)
1-1,5 tatlı kaşığı nane
İlik suyu (tercihen olmasa da olur)
Sıvıyağ
Tuz
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hemen hemen 3 lt bir tencere için bu ölçüm sizler tencerenin boyutuna göre azaltma veya çoğaltma yapabilirsiniz. Arkadaşlar nane ve salça isteğe bağlı azaltılabilir. Bunu en başta söyleyelim de ona göre ayarlama yapın.
Tenceremize ilk önce sıvı yağ ile salçayı alıp kavurun. Kavrulan salçanın üzerine naneyi ekleyip karıştırın.
Şehriye de ekleyip karıştırmaya devam edin. Ben bu aşamada ilk önce ilik suyumu koydum. Kullanmayacak arkadaşlar direk biraz sıcak su eklesin.
İlik suyum soğuk olduğu için çorba suyunu biraz kaynaması için bekledim.
Bu sırada terbiyeyi hazırlayalım. Yumurta, yoğurt ve un geniş bir kaba alıp çırpın. İyice pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Sıcak suyundan biraz terbiyeye ilave edip ılımasını sağladım ki çorbamız kesilmesin. Bu sırada çorbamız da kaynamak üzere olduğu için terbiyemizi yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim.
Şehriyeler yumuşayana kadar karıştıralım, iyice kaynadıktan ve şehriyelerin piştiğine emin olduktan sonra altını kısıp 5-10 dk daha bu şekilde kaynatalım.
Terbiyeli Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı