Son konular

Terbiyeli Havuç Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 adet havuç
1 adet sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tel şehriye
4 su bardağı su
Tuz
Terbiyesi için;
4 yemek kaşığı yoğurt
1, 5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Çeyrek limon suyu
1 çay bardağı su
Üzeri için
Sıvı yağ
Nane

Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı Yapılışı

3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye alınır.
Üzerine rendelenmiş 2 havuç ek edilir.
3-4 dk karıştırılır.
Sarımsak da rendelenerek ilave edilir ve karıştırılır.
4 yemek kaşığı tel şehriye eklenir karıştırıp üzerine 4 su bardağı su dökülür.
Bir kasede 4 yemek kaşığı yoğurt, 1. 5 yemek kaşığı un, 1 yumurta sarısı, çeyrek limon suyu eklenir ve karıştırılır.
Üzerine 1 çay bardağı su ek edilir ve tekrar karıştırılır.
Kaynayan çorbadan kepçe ile su alınarak terbiye ye eklenir ve ılık olması sağlanır.
Terbiyenin tamamı karıştıra karıştıra çorbaya eklenir.
Çorba kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayınca tuzu atılır.
Bir tavada naneli yağ yakılarak üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun .
 
Üst Alt