Son konular

Terbiyeli Havuç Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
3 adet orta uzunluk havuç
1 diş sarımsak
1 çay bardağı tel şehriye
1 adet knor
6 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
1 çay bardağı su
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
Sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı dolusu nane

Terbiyeli Havuç Çorbası Tanımı Yapılışı

Birinci olarak havuçlarımızı soyalım ve rendeleyelim.
Bir yemek kaşığı yağ ve rendelenmiş sarımsak ile tenceremize alıp yumuşayana kadar kavuralım.
Rengi dönüp yumuşayan havuçlarımızın üzerine knor bulyon ve şehriyemizi dökelim bir iki karıştırıp kavuralım.
Sonrasında suyumuzu ek edelim ve az tuz ekleyelim.
Bir yandan terbiyemizi hazırlayalım .Bir kabın içine yumurtanın sarısı, un ,yoğurt ve bir çay bardağı suyumuzu ekleyelim ve kesilmemesi için bir kepçe tencere de kaynayan karışımdan alalım.
Yeterlice karıştıktan sonra çorbamızın için terbiyeyi dökelim.
5 dakika kaynadıktan sonra tereyağı eritip nanemizi yakalım ve çorbamızın üzerine dökelim.
5 dakika da bu biçimde kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
Afiyet olsun.
 
Üst Alt