Terbiyeli Havuçlu Patates Çorbası (Tam Kıvam) Tanımı İçin Materyaller
3 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane tavuk bulyon ya da 1 bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı terayağ
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1.5 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı limon suyu
Birazcık tuz
Sosu için:
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Nane
Kekik
Pul biber
Terbiyeli Havuçlu Patates Çorbası (Tam Kıvam) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates küp küp, havuç küçük küçük doğranır.
Soğan küçük küçük doğranır. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı alınır ve soğanlar içine atılarak diriliği kaybolana kadar pişirilir.
Akabinde içine 1 kaşık tereyağı eklenerek soğanlar tam manasıyla kavrulur ve doğranan patates ve havuçlar tencereye eklenir ve 5-10 dakika kadar kavrulur.
Sıcak su ile birlikte tavuk bulyon kullanıyorsanız tavuk bulyon da tencereye eklenir. Yoksa 1 bardak tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Toplam 6-7 bardak sıcak su eklenmiş olur.
Sebzelerin pişmesi için kapağı kapatılır ve pişene kadar orta ara karıştırılır.
Sebzeler pişince bir kasede terbiye için gereken tüm gereçler karıştırılır.
Daha sonra çorbanın suyundan toplam 3 kepçe olmak üzere karıştıra karıştıra kaseye eklenerek terbiyenin ılıtılması sağlanır. Kesilmesi önlenir.
Terbiye ılıtılınca çorbaya karıştırarak yavaş yavaş eklenir ve 10 dakika daha karıştırarak pişirilir.
Un kokusu çıkınca el blenderı ile çorba blend edilerek çektirilir. Kıvamını pürüzsüz olması sağlanır.
Küçük bir tavada sos materyalleri kızdırılır ve çorbanın üstüne gezdirilerek servis edilir.Afiyet olsun
3 adet orta uzunluk patates
2 adet havuç
1 tane orta uzunluk soğan
1 tane tavuk bulyon ya da 1 bardak tavuk suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı terayağ
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1.5 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı limon suyu
Birazcık tuz
Sosu için:
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Nane
Kekik
Pul biber
Terbiyeli Havuçlu Patates Çorbası (Tam Kıvam) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates küp küp, havuç küçük küçük doğranır.
Soğan küçük küçük doğranır. Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağı alınır ve soğanlar içine atılarak diriliği kaybolana kadar pişirilir.
Akabinde içine 1 kaşık tereyağı eklenerek soğanlar tam manasıyla kavrulur ve doğranan patates ve havuçlar tencereye eklenir ve 5-10 dakika kadar kavrulur.
Sıcak su ile birlikte tavuk bulyon kullanıyorsanız tavuk bulyon da tencereye eklenir. Yoksa 1 bardak tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Toplam 6-7 bardak sıcak su eklenmiş olur.
Sebzelerin pişmesi için kapağı kapatılır ve pişene kadar orta ara karıştırılır.
Sebzeler pişince bir kasede terbiye için gereken tüm gereçler karıştırılır.
Daha sonra çorbanın suyundan toplam 3 kepçe olmak üzere karıştıra karıştıra kaseye eklenerek terbiyenin ılıtılması sağlanır. Kesilmesi önlenir.
Terbiye ılıtılınca çorbaya karıştırarak yavaş yavaş eklenir ve 10 dakika daha karıştırarak pişirilir.
Un kokusu çıkınca el blenderı ile çorba blend edilerek çektirilir. Kıvamını pürüzsüz olması sağlanır.
Küçük bir tavada sos materyalleri kızdırılır ve çorbanın üstüne gezdirilerek servis edilir.Afiyet olsun