Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy havuç
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından iki parmak eksik arpa şehriye
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 (yarım) limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Çorba pişince eklemek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Tuz
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye aldığımız sıvı yağ ve tereyağında çok küçük doğranan soğan ve sarımsak iyice kavrulur.
Sonra rendelenmiş havuç eklenir; kavurmaya devam edilir.
5 su bardağı sıcak su ilave edilir, kaynamaya başlayınca şehriye eklenir.
Bu arada çorbanın terbiyesi için bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılır.
Şehriye pişince terbiyesi için hazırladığımız yoğurtlu karışıma azar azar çorbanın suyundan eklenir ve karışımın ılıması sağlanır.
Sonra bu karışım çorbaya yavaş yavaş eklenir, çorba bu esnada sürekli karıştırılır.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır.
Tereyağında kavurduğumuz nane ve sebze tozu tuzla birlikte çorbaya ilave edilir ve servis edilir. (gerektiği takdirde çorbanın yoğunluğu ekleyeceğimiz sıcak suyla ayarlanır. ).
Afiyet olsun.
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 orta boy havuç
5 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından iki parmak eksik arpa şehriye
Terbiyesi için:
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 (yarım) limonun suyu
1 yemek kaşığı un
Çorba pişince eklemek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı sebze tozu
Tuz
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye aldığımız sıvı yağ ve tereyağında çok küçük doğranan soğan ve sarımsak iyice kavrulur.
Sonra rendelenmiş havuç eklenir; kavurmaya devam edilir.
5 su bardağı sıcak su ilave edilir, kaynamaya başlayınca şehriye eklenir.
Bu arada çorbanın terbiyesi için bir kasede yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu çırpılır.
Şehriye pişince terbiyesi için hazırladığımız yoğurtlu karışıma azar azar çorbanın suyundan eklenir ve karışımın ılıması sağlanır.
Sonra bu karışım çorbaya yavaş yavaş eklenir, çorba bu esnada sürekli karıştırılır.
2-3 dakika daha kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır.
Tereyağında kavurduğumuz nane ve sebze tozu tuzla birlikte çorbaya ilave edilir ve servis edilir. (gerektiği takdirde çorbanın yoğunluğu ekleyeceğimiz sıcak suyla ayarlanır. ).
Afiyet olsun.
Terbiyeli Havuçlu Şehriye Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı