Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) İçin Gereçler
1 kg temizlenmiş işkembe (temizlenmiş paket kullandım)
2 lt su işkembeyi haşlamak için
3 diş sarımsak
Çorba için
6-7 bardak işkembenin haşlama suyundan
2 yemek kaşığı dolusu un
Tuz
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 küçük limonun suyu
1 yumurta sarısı
Üzeri için;
Tereyağ
Toz kırmızı biber
Servis için
Sirke
Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) Yapılışı
Temizlenmiş düzgünce yıkanmış işkembeyi küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alalım.
Birinci evvel kaynatmadan su ısınınca suyu dökelim tekrar su ekleyip yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişme mühleti değişebilir. Denetim edip tekrar pişirebilirsiniz.
Öteki bir tencereye un ve sıvı yağı alalım kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine soğuyan işkembe suyundan 1-2 kepçe ekleyelim. Bir taraftan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Suyu ekledikten sonra işkembeyi ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyelim.
Yaklaşık 5-10 dakika kaynatalım. Terbiye gereçlerini bir kapta uygunca çırpalım.
Çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyip başka taraftan karıştıralım ki terbiyelensin.
Terbiyeyi çorbayı karıştırarak ekleyelim. Orta ara karıştırarak 5-10 dakika kaynatalım.
Altını kapatalım.
Üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakalım.
Çorbayı kaseye alım üzerine sosunu gezdirelim. Yanında sirkeyle servis yapalım. Afiyet şifa olsun. .
1 kg temizlenmiş işkembe (temizlenmiş paket kullandım)
2 lt su işkembeyi haşlamak için
3 diş sarımsak
Çorba için
6-7 bardak işkembenin haşlama suyundan
2 yemek kaşığı dolusu un
Tuz
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 küçük limonun suyu
1 yumurta sarısı
Üzeri için;
Tereyağ
Toz kırmızı biber
Servis için
Sirke
Terbiyeli İşkembe Çorbası (Anne Tarifi) Yapılışı
Temizlenmiş düzgünce yıkanmış işkembeyi küp küp doğrayıp düdüklü tencereye alalım.
Birinci evvel kaynatmadan su ısınınca suyu dökelim tekrar su ekleyip yaklaşık 45-50 dakika pişirelim. Pişme mühleti değişebilir. Denetim edip tekrar pişirebilirsiniz.
Öteki bir tencereye un ve sıvı yağı alalım kokusu çıkıp hafif rengi dönene kadar kavuralım.
Üzerine soğuyan işkembe suyundan 1-2 kepçe ekleyelim. Bir taraftan da karıştıralım ki topaklanma olmasın.
Suyu ekledikten sonra işkembeyi ve rendelenmiş 2 diş sarımsağı ekleyelim.
Yaklaşık 5-10 dakika kaynatalım. Terbiye gereçlerini bir kapta uygunca çırpalım.
Çorba suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ekleyip başka taraftan karıştıralım ki terbiyelensin.
Terbiyeyi çorbayı karıştırarak ekleyelim. Orta ara karıştırarak 5-10 dakika kaynatalım.
Altını kapatalım.
Üzerine tereyağ ve kırmızı toz biber yakalım.
Çorbayı kaseye alım üzerine sosunu gezdirelim. Yanında sirkeyle servis yapalım. Afiyet şifa olsun. .