Son konular

Terbiyeli İşkembe Çorbası

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
350 gram haşlanmış kuş başı doğranmış işkembe
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
10-12diş sarımsak
1 -1.5 litre sıcak su
3 yemek kaşığı un
1 ,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
Karabiber
Tuz

Terbiyeli İşkembe Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İki yemek kaşığı sıvı yağı eritiriz soğanı sarımısağı da ekleyip kavururuz.
Üzerine unu ekler bi kaç dk unu pembeleşinceye kadar kavururuz.
İşkembeleri ekler uygunca kavururuz.
Üzerine sıcak suyu ekler kaynamaya bırakırız.
Ayrı bir kapta yoğurt ve yumurtayı çırparız.
Kaynayan işkembe suyundan az ölçüde yoğurtlu karışama ekler sıcak su ile açarız.
Kaynayan çorbaya azar azar yavaşça ekleriz.
Unu evvelce içine koyduğum için ben terbiyesine un eklemedim çok koyu kıvamda olacağı için içinde ki un kâfi geldi.
Pişince üzerine başka bir tavada bir yemek kaşığı sıvı yağ nane karabiber kırmızı pul biber kavururuz.
İşkembe çorbamızın üzerine sosdan ekleriz ve servis ederiz. Afiyet olsun.
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt