Terbiyeli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köfte için;
250 gram köftelik kıyma
1 çay bardağı kadar galeta unu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 küçük uzunluk rendelenmiş soğan
Yeteri kadar tuz
1’er çay kaşığı kimyon karabiber zerdeçal köri
Terbiye için;
2,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
2 orta uzunluk küp doğranmış havuç
1 orta uzunluk küp doğranmış patates
1/2 (yarım) çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yeterince tuz
Üzerine;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Terbiyeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfteleri ben evvelden yapıp dondurucuya atmıştım. Onları kullandım. Tanımını yazıyorum. Geniş bir tepsiye un serpiyoruz.
Köfte materyallerini derin bir kapta düzgünce yoğuruyoruz. Cevizden biraz küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz. Un serptiğimiz tepsiye alıyoruz. Tüm köfteler bitince tepsideki köfteleri karıştırıp her yerini una buluyoruz.
Isınmış yağda evvel havuçları akabinde patatesleri soteliyoruz. Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. 5 dakika da bu biçimde pişiriyoruz. Köfte ve erişteyi de ekleyip pişiriyoruz.
Terbiye materyallerini blendırdan geçiriyoruz. Pişen yemeğin suyundan 1-2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak terbiyeyi yemeğe ekliyoruz.
Bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Küçük bir sos tavasında zeytinyağ ısıtıp, naneyi ekliyoruz ve yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte için;
250 gram köftelik kıyma
1 çay bardağı kadar galeta unu
2 diş ezilmiş sarımsak
1 küçük uzunluk rendelenmiş soğan
Yeteri kadar tuz
1’er çay kaşığı kimyon karabiber zerdeçal köri
Terbiye için;
2,5 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı limon suyu
2 orta uzunluk küp doğranmış havuç
1 orta uzunluk küp doğranmış patates
1/2 (yarım) çay bardağı erişte
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Terbiyesi için;
2 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı un
Yeterince tuz
Üzerine;
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı nane
Terbiyeli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köfteleri ben evvelden yapıp dondurucuya atmıştım. Onları kullandım. Tanımını yazıyorum. Geniş bir tepsiye un serpiyoruz.
Köfte materyallerini derin bir kapta düzgünce yoğuruyoruz. Cevizden biraz küçük modüller koparıp yuvarlıyoruz. Un serptiğimiz tepsiye alıyoruz. Tüm köfteler bitince tepsideki köfteleri karıştırıp her yerini una buluyoruz.
Isınmış yağda evvel havuçları akabinde patatesleri soteliyoruz. Suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz. 5 dakika da bu biçimde pişiriyoruz. Köfte ve erişteyi de ekleyip pişiriyoruz.
Terbiye materyallerini blendırdan geçiriyoruz. Pişen yemeğin suyundan 1-2 kepçe ekleyip karıştırıyoruz. Yavaş yavaş karıştırarak terbiyeyi yemeğe ekliyoruz.
Bir taşım kaynatıp tuzunu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Küçük bir sos tavasında zeytinyağ ısıtıp, naneyi ekliyoruz ve yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Terbiyeli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı