Son konular

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
8adet kuzu gerdan
10-15 adet arpacık soğan
4-5 adet patates
2 adet soğan
Terbiye için;
1 adet limon
1 yumurta sarısı
1 kaşık un

Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kuzu gerdanları uygunca yıkayıp tencereye alın ve önlü artlı çevirerek biraz mühürleyin. Sonra doğanları ekleyip biraz daha mühürleyiz ve zeytinyağı ekleyip kavurun.
Havuçları dilimleyip, ekleyin birlikte kavurun ve sonra sıcak su ekleyin orta ateşte etler yumuşayana kadar daima sıcak su ek ederek pişirin.
En son patatesleri atıp hepsi yumuşayınca tuz ve karabiberini ekleyip, altını kapatın.
Bir kapta yumurta sarısı, un ve sıkılmış bir adet limonu karıştırıp ısınan çorbanın suyundan az az alıp arttırarak terbiyeyi hazırlayın ve yavaş yavaş haşlamaya ek edin. Maydanoz ile servis yapın. Afiyet olsun ‍
Terbiyeli Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 2 kişilik yemek için; 4 adet kuzu gerdan Yarım kuru soğan Zeytinyağı Tuz Karabiber Kekik Pul biber vs. 1 su bardağı kaynar su (240 ml) Yanına 1 su bardağı bulgur 2 su bardağı kaynar su 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Kuzu Gerdan ve Bulgur Pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Zerdeçallı Gerdan Çorbası (Şehriyeli, Terbiyeli Efsane) Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı su (gerdan haşlamadan kalan et suyu) 1 adet gerdan eti (kemiklerinden ayırıp, ayıklandı) 3 yemek kaşığı şehriye(arpa şehriye kullandım lakin tel şehriye de olur) 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı yoğurt 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Fırında Kuzu Gerdan Kebabı Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuzu gerdan 2 büyük domates 10 tane sivri biber 1 büyük patates 1 yemek kaşığı salça Kızartmak için sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 2 tatlı kaşığı kekik 4 diş sarımsak Kapatmak için alüminyum folyo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 4 adet kuzu gerdan 5 adet tane karabiber 2 adet defne yaprağı (var ise) Etleri kapatacak kadar su 1 adet patates 1 adet havuç 1 adet kuru soğan 4 kısım maydanoz Tuz Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un 1 silme çay kaşığı zerdeçal Kuzu Gerdan Haşlama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı İçin Gereçler 1 kg kuzu gerdan 15 tane arpacık soğan (Normal soğanda olur) 3 tane patates (Büyük büyük doğruyoruz) 1 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber 5 su bardağı su Kuzu Gerdan Haşlama Tanımı Yapılışı Öncelikle düdüklü tenceremize 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Üst Alt