Terbiyeli Patates Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
1 tane orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1.5 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı limon suyu
Birazcık tuz
Sosu için:
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Nane
Kekik
Pul biber
Terbiyeli Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates küp formunda doğranır.
Havuç küçük biçimde doğranır.
Soğan küçük halde doğranır.
Tencereye yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanlar içine atılarak ölünceye kadar pişirilir.
Sıvıyağı eklenerek soğanlar tam manasıyla kavrulur ve doğranan patates ve havuçlar tencereye eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur.
Sıcak su ile bir arada tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Toplam 6-7 bardak sıcak su eklenmiş olur.
Sebzelerin pişmesi için karıştırılır. Kapak kapatılır.
Sebzeler pişince bir kasede terbiye için gereken tüm gereçler karıştırılır.
Çorbanın suyundan 3 kepçe olmak üzere karıştırarak kaseye eklenerek terbiyenin ılıtılması sağlanır.
Terbiye ılıtılınca çorbaya karıştırarak yavaş yavaş eklenir ve 10 dakika daha karıştırarak pişirilir.
El blenderı ile çektirilir. Kıvamını pürüzsüz olması sağlanır.
Küçük bir tavada sos gereçleri kızdırılır ve çorbanın üstüne dökülür.
2 adet orta uzunluk patates
1 adet havuç
1 tane orta uzunluk soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ ya da zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı tereyağ
6 su bardağı sıcak su
Terbiyesi için:
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1.5 yemek kaşığı un
Yarım çay kaşığı limon suyu
Birazcık tuz
Sosu için:
Tereyağ
Kırmızı toz biber
Nane
Kekik
Pul biber
Terbiyeli Patates Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Patates küp formunda doğranır.
Havuç küçük biçimde doğranır.
Soğan küçük halde doğranır.
Tencereye yemek kaşığı sıvı yağ ve soğanlar içine atılarak ölünceye kadar pişirilir.
Sıvıyağı eklenerek soğanlar tam manasıyla kavrulur ve doğranan patates ve havuçlar tencereye eklenir ve 5 dakika kadar kavrulur.
Sıcak su ile bir arada tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Toplam 6-7 bardak sıcak su eklenmiş olur.
Sebzelerin pişmesi için karıştırılır. Kapak kapatılır.
Sebzeler pişince bir kasede terbiye için gereken tüm gereçler karıştırılır.
Çorbanın suyundan 3 kepçe olmak üzere karıştırarak kaseye eklenerek terbiyenin ılıtılması sağlanır.
Terbiye ılıtılınca çorbaya karıştırarak yavaş yavaş eklenir ve 10 dakika daha karıştırarak pişirilir.
El blenderı ile çektirilir. Kıvamını pürüzsüz olması sağlanır.
Küçük bir tavada sos gereçleri kızdırılır ve çorbanın üstüne dökülür.