Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Terbiyesi için
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Havuç, kabak ve patatesi küçük bir halde küp küp doğrayalım.
Yeteri kadar suyu kaynatıp sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım.
Bu sırada çorabının terbiyesini hazırlayalım.
Un ve yoğurdu bir kap içerisinde karıştıralım. Çorbamızın suyundan 1, 2 kepçe alıp terbiyenin içine katalım. Daha sonra yavaş bir biçimde terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş dökelim. Bir yandan da süratli bir formda karıştıralım kesilmemesi için.
En son çorbamız kıvam alana kadar kaynatalım. Yaklaşık 10 dakika.
Hazır olan çorbamızın içine tuz ve karabiberi de ekleyip servis edebiliriz.Afiyet olsun
2 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
Yeteri kadar tuz
Karabiber
Terbiyesi için
5 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Zerzevat Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Havuç, kabak ve patatesi küçük bir halde küp küp doğrayalım.
Yeteri kadar suyu kaynatıp sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım.
Bu sırada çorabının terbiyesini hazırlayalım.
Un ve yoğurdu bir kap içerisinde karıştıralım. Çorbamızın suyundan 1, 2 kepçe alıp terbiyenin içine katalım. Daha sonra yavaş bir biçimde terbiyeyi çorba tenceresine yavaş yavaş dökelim. Bir yandan da süratli bir formda karıştıralım kesilmemesi için.
En son çorbamız kıvam alana kadar kaynatalım. Yaklaşık 10 dakika.
Hazır olan çorbamızın içine tuz ve karabiberi de ekleyip servis edebiliriz.Afiyet olsun