Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
2 tavuk budu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre kaynamış su
Tuz, tane karabiber ve defne yaprağı
Yarım çay bardağından az zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı
1 orta uzunluk havuç
çeyrek kereviz kökü
1 orta uzunluk patates
1 çeyrek pırasa
1 yemek kaşığı un
Haşlamış tavuksuyu ve su (isteğe göre)
Tuz, karabiber, tavuk bulyon
Dereotu, maydanoz
Terbiyesi için:
1 bütün yumurta
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı soğuk su
1 yemek kaşığı un

Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bismillahirrahmanirrahim.
öncelikle tavuk butlarını zeytinyağında 5 dakika kızartın, lezzeti geçmesi için.
Hafif kızaran tavukların üzerine kaynamış su dökün.
Tuz, tane yada kırık karabiber ve defne yaprağını suya ek edin. Tavuklar pişene kadar kapağı hafif kapalı haşlayın.
Sebzeleri küp doğrayın (isterseniz rendeleyin), pırasayıda ince doğrayın.
Haşlanan tavukları soğumaya alın ve haşlama suyunu bir kaba süzün.
Soğuyan tavukları elinizle kemiklerinden ayırıp tiftikleyin.
Tencerede zeytinyağı ve tereyağında doğradığınız zerzevatları kavurun.
Kavurulan zerzevatları 1 yemek kaşığı tepeleme un ile hafif kavurun.
Kavrulan sebzelerin üzerine kenara ayırdığınız haşlanmış tavuk suyunu dökün ve orta ateşte pişmeye bırakın.
Sebzeler pişmeye yakın tavukları ve baharatları ve bulyonu ek edin ve 5 dakika daha pişirin.
Terbiyesi için bir yumurtaya yarım limonun suyu sıkılıp süratlice çırpılır, içine yarım çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı un ek edip karıştırın.
Terbiyenin içine çorbadan 2 kepçe dökülüp karıştırılıp çorbaya dökülür ve karıştırılır, çorba kıvam almış olur.Afiyet şifa olsun herkeze.
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt