Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı İçin Materyaller
150 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım adet kurusoğan
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 kâse yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 -2 adet havuç
1 orta uzunluk patates
1 litre kaynar su
Nane ve kimyon 1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kıymayı rendeleyip suyunu sıktığımız kuru soğanı ve baharatlarını ekleyip düzgünce yoğuralım.
Minik modüller elimize alıp yuvarlayalım nohuttan biraz büyük yuvarlamalar yapalım buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Öbür taraftan uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım havuç ve patateslerin kabuklarını soyup çok küçük küp küp doğrayalım.
Bir 2 dakika bu formda kavuralım.
Sonra bir yemek kaşığı un ek edelim onu da bir 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu ek edelim.
Havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirelim.
Öteki taraftan bir kase yoğurt bir adet yumurta bir yemek kaşığı un çırpalım.
Yarım limon suyunu sıkalım uygunca çırptıktan sonra çorbanın suyundan bir kepçe ek edip karıştıralım
Sarımsakları rendeleyip içine katalım.
Sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim düzgünce kaynayan çorbanın üzerine çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada yuvalamaları hafif pembeleşinceye dek kızartalım.
Kaynayan çorbamızın içine dökelim.
Bir yemek kaşığı tereyağı kimyon kızdırıp çorbanın üzerine dökelim.
Birkaç dakika bu biçimde kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
Servis kaselerine koyup servis ede biliriz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
150 gr orta yağlı kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
Yarım adet kurusoğan
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 kâse yoğurt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağ
1 -2 adet havuç
1 orta uzunluk patates
1 litre kaynar su
Nane ve kimyon 1 yemek kaşığı tereyağ
2 diş sarımsak
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kıymayı rendeleyip suyunu sıktığımız kuru soğanı ve baharatlarını ekleyip düzgünce yoğuralım.
Minik modüller elimize alıp yuvarlayalım nohuttan biraz büyük yuvarlamalar yapalım buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Öbür taraftan uygun bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını alalım havuç ve patateslerin kabuklarını soyup çok küçük küp küp doğrayalım.
Bir 2 dakika bu formda kavuralım.
Sonra bir yemek kaşığı un ek edelim onu da bir 2 dakika kavurduktan sonra kaynar suyu ek edelim.
Havuç ve patatesler yumuşayana dek pişirelim.
Öteki taraftan bir kase yoğurt bir adet yumurta bir yemek kaşığı un çırpalım.
Yarım limon suyunu sıkalım uygunca çırptıktan sonra çorbanın suyundan bir kepçe ek edip karıştıralım
Sarımsakları rendeleyip içine katalım.
Sonra kaynayan çorbanın içine yavaş yavaş karıştırarak dökelim düzgünce kaynayan çorbanın üzerine çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada yuvalamaları hafif pembeleşinceye dek kızartalım.
Kaynayan çorbamızın içine dökelim.
Bir yemek kaşığı tereyağı kimyon kızdırıp çorbanın üzerine dökelim.
Birkaç dakika bu biçimde kaynadıktan sonra çorbamızın altını kapatalım.
Servis kaselerine koyup servis ede biliriz yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun
Terbiyeli Yuvalama Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı