Tereyağlı Açma Tel Tel Pamuk Gibi Pastane Açması

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Tereyağlı Açma Tel Tel Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta (1 rin sarısı üzerine)
1 paket kuru maya 11 gr (yada 1paket yaş maya ikisinden biri)
1 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
6-7 su bardağı un
Ortasına sürmek için
Tereyağı
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Susam

Tereyağlı Açma Tel Tel Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve mayayı karıştıralım.
Bir cezvede su ve sütü ocakta ısıtalım. Ilık olması gerekiyor sıcak değil unun ortasını açalım sıvıları ekleyelim sıvı yağ ve yumurtaları ekleyelim.
Sıvıların üzerine tuz ve şekeri ekleyelim. Birinci etapta çatal ile karıştıralım.
Biraz kıvam aldıktan sonra elimiz ile yoğurmaya başlayalım.
Hamur toplanana kadar yumuşak bir hamur elde edelim.
Akabinde üzerini streçleyip 45 dk. 1saat kadar mayalandıralım.
Mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım. Kullanacağımız yağı da 10 modüle ayıralım.
Bezeleri top biçiminde yuvarlayalım. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım.(mutfak soğuk olduğu için ben konutta tepside yaptım).
Bezeleri aralıklı halde yağlı yere dizelim.
Üzerlerini bastırıp biraz genişletelim.
Her bir bezeye bir modül yağdan koyalım.
Birinci koyduğumuz yuvarlaktan başlayarak hamuru çekiştire çekiştire inceltebildiğimiz kadar inceltelim. Bu esnada zorlanırsanız hamuru dinlendirebilirsiniz.
Akabinde ikiye katlayalım.
Dar kısmından başlayarak rulo yapalım.
Tekrar birinci yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım. Tekrar bu etapta zorlanırsanız biraz dinlendirebilirsiniz.
Uç kısımlarından aykırı tarafça çevirerek bükelim.
Ve açma formunda yuvarlayalım.
Uçlarını birleştirelim.
Tepsiye dizelim.
Mayalanması için 30 dk. Bekleyelim.
Mayalanan hamura yumurta sarılı karışımı sürüp 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.Nar üzere kızarınca fırından alıp servis edelim. Afiyet olsun.
Tereyağlı Açma Tel Tel Pamuk Üzere Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Pastane Açması (Tel Tel Pamuk Gibi Açma) Tarifi İçin Malzemeler Bardak ölçüsü 240 ml 1 paket yaş maya 2 tatlı kaşığı bal 2 tatlı kaşığı tuz Yarım su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta (1 sarı üzerine ayrılacak) 4 ,4.5 su bardağı un Açmaların üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Tel Tel Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler 1 .5 su bardağı süt 1 su bardağı ılık su 1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir) 2 yumurta sarıları dışına sürülecek 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 1.5 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Ortalarına sürmek için; 2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz Yaklaşık 6 su bardağı kadar un (kontrollü ekleyin) Bardak ölçüsü 200 ml 3 çorba kaşığı tereyağı Yarım su bardağı sıvı yağ Hamuru açmak için ; Nişasta Tel Tel Nefis Tereyağlı Katmer Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler Bardak ölçüm 200ml 24 adet için 3 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağı 3 adet yumurta (sarıları üzerine) 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yaş maya 7-8 su bar un Ara katlar için 100 gr yumuşak tereyağı Tel Tel Pastane Açması Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Yumuşacık Pastane Yolu Açma Tanımı İçin Malzemeler 4,5 su bardağı un (500 gr) Yarım çay bardağı sıvı yağ 300 ml ılık su 1/2 (yarım) paket yaş maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Arası için; 100 gram tereyağı yahut margarin oda sıcaklığında yumuşak Üzeri için; 1 adet yumurta sarısı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt