Tereyağlı Elmalı Ezber Bozan Puf Kek Tarifi İçin Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram tereyağ
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy elma
İsteğe bağlı bir avuç kuru üzüm ya da çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
Tereyağlı Elmalı Ezber Bozan Puf Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kasenin içine yumurta ve şeker alınarak beyaz köpük olana kadar çırpılır. İçine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı eklenir.
Üzerine minik küpler galiba doğranmış ya da rendelenmiş elma ve ceviz/kuru üzüm eklenir. Üzerine tarçın ve karbonat atılır. Biraz karıştırılır.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve elenerek un eklenerek spatula ile harmanlanır.
Kalıp margarin ya da tereyağı ile yağlanır. Üzerine hafif un serilerek karışım dökülür ve bir iki kez vurulur.
180 derece önceden ısıtılan fırında yarım saat kadar kontrollü pişirilir.
Tereyağlı Elmalı Ezber Bozan Puf Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gram tereyağ
Yarım su bardağından biraz az sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
2 adet orta boy elma
İsteğe bağlı bir avuç kuru üzüm ya da çekilmiş ceviz
2 su bardağı un
Tereyağlı Elmalı Ezber Bozan Puf Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kasenin içine yumurta ve şeker alınarak beyaz köpük olana kadar çırpılır. İçine sıvı yağ ve eritilmiş tereyağı eklenir.
Üzerine minik küpler galiba doğranmış ya da rendelenmiş elma ve ceviz/kuru üzüm eklenir. Üzerine tarçın ve karbonat atılır. Biraz karıştırılır.
Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve elenerek un eklenerek spatula ile harmanlanır.
Kalıp margarin ya da tereyağı ile yağlanır. Üzerine hafif un serilerek karışım dökülür ve bir iki kez vurulur.
180 derece önceden ısıtılan fırında yarım saat kadar kontrollü pişirilir.
Tereyağlı Elmalı Ezber Bozan Puf Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı