Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
20 Türk kahvesi fincanı un
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 buçuk paket instant maya
1 su bardağı zeytinyağı
1 litre süt
300 gram tereyağı
2 kase köy peyniri
1 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı hafif sıcak su
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Susam
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnstant maya 2 yemek kaşığı toz şeker yarım su bardağı hafif sıcak su ile mayalandırılır.
Geniş bir kaba un ve tuz alınır üzerine aktiflesen maya dökülür 1 su bardağı zeytinyağı eklenerek yoğurulur. Süt de azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
Üzeri kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra küçük bezelere ayrılır. Tek tek açarak arasına tereyağ sürülür. Tereyağını 3 saat kadar erken çıkarırsanız sürmeniz kolay olacaktır.
Ben 5 kat bu şekilde yaptıktan sonra oklava ile biraz daha açtım.
Bıçak yardımıyla keserek peynir maydonoz karışımından koyarak sarılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir.
170 derece yaklaşık 35 dk da pişiriyoruz.
Hem lezzetli kat kat güzel bir tarif. Ben pişirmeden buzluğa da koyuyorum 1 saat önce çıkarıp buzu çözüldükten sonra pişiriyoruz, bu şekilde de kullanabilirsiniz. Yapacaklara afiyet olsun
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
20 Türk kahvesi fincanı un
1 buçuk tatlı kaşığı tuz
1 buçuk paket instant maya
1 su bardağı zeytinyağı
1 litre süt
300 gram tereyağı
2 kase köy peyniri
1 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı hafif sıcak su
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Susam
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İnstant maya 2 yemek kaşığı toz şeker yarım su bardağı hafif sıcak su ile mayalandırılır.
Geniş bir kaba un ve tuz alınır üzerine aktiflesen maya dökülür 1 su bardağı zeytinyağı eklenerek yoğurulur. Süt de azar azar eklenerek iyice yoğurulur.
Üzeri kapatılarak 40 dk mayalandırılır.
Mayalandıktan sonra küçük bezelere ayrılır. Tek tek açarak arasına tereyağ sürülür. Tereyağını 3 saat kadar erken çıkarırsanız sürmeniz kolay olacaktır.
Ben 5 kat bu şekilde yaptıktan sonra oklava ile biraz daha açtım.
Bıçak yardımıyla keserek peynir maydonoz karışımından koyarak sarılır.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısı ve susam serpilir.
170 derece yaklaşık 35 dk da pişiriyoruz.
Hem lezzetli kat kat güzel bir tarif. Ben pişirmeden buzluğa da koyuyorum 1 saat önce çıkarıp buzu çözüldükten sonra pişiriyoruz, bu şekilde de kullanabilirsiniz. Yapacaklara afiyet olsun
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı