Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tanımı İçin Malzemeler

Mayasız hamuru için;
1 kg un
550-600 ml su (Ilık olması kural değil unun kalitesine nazaran su ölçüsü değişebilir)
1 yemek kaşığı tuz
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı yahut sıvıyağ
Tereyağlı iç harcı için;
250-300 gram orta yağlı dana yahut kuzu kıyma (Ben dana kullandım)
400 gram domates püresi yahut konserve domates
2 adet kuru soğan
2 adet sarımsak
1/2 (yarım) adet kapya biber
2-3 kısım kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
80 gram kadar tereyağı (1 dolu yemek kaşığı)
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 er tatlı kaşığı sumak
Pul biber
Kırmızı tozbiber
Tuz

Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle iç harcımızı hazırlıyoruz. Kuru soğanı, sarımsak ve kapya biberi robottan geçirelim (Robot yoksa incecik doğrayalım)
Domates püresi, kıyılmış maydanozu, salçaları, zeytinyağı ve tereyağı da ekleyip, tekrar güzelce robottan geçirelim. Baharatları ekleyip bir hoş elimizle yoğuralım ve üzerini örtüp buzdolabında dinlendirelim.
Hamuru için yoğurma kabına un, tuz, zeytinyağı ve suyu dikkatlice ekleyip yumuşak hamur olana dek yoğuralım.
Hamuru dinlendirmeden tezgahta bezelere ayıralım (Mandalinadan biraz daha ufak) Benim 17 adet beze çıktı. Bezelerin üzerini örtelim ve birinci bezeyi merdane ile açmaya başlayalım (Pasta tabağı büyüklüğünde)
İlk hazırladığımızı kenara alıp, 4-5 tane aynısından yedek yapalım. Taş fırın makinesini ısıtmaya başlayalım.
İyice ısınınca birinci açtığımız lahmacunu elimize alıp biraz daha büyütüyoruz ve makineye dikkatlice seriyoruz ve 5 dakika pişiriyoruz.
O pişene kadar bir beze daha hazırlayın ve bekletin. Sırayla devam edin en az 4 adet lahmacun hazır beklesin pişme esnasında ve lahmacununuz hazır.
Bence pişer pişmez afiyetle yiyin çıtır çıtır seviyorsanız. Ben ortasına salata hazırlayıp, dürüm biçiminde yedim. Tadı harika oldu. Afiyet olsun
Tereyağlı Lahmacun Mayasız Çıtır Hamur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Çıtır Tavada Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 6 su bardağı un 3 su bardağı su 1.5 tatlı kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu Lahmacun harcı için: 9-10 adet domates 4-5 adet biber 2 adet soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1.5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Evde Çıtır Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için; 2 su bardağı ılık su 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı kuru(instant) maya Aldığı kadar un Kıyma harcı için; 300 gram kıyma 1 adet domates 1 adet büyük soğan 3 adet yeşil biber 5 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Antep Lahmacunu Çıtır Çıtır Enfes Lezzet (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 4 su bardağı un 1.5-2 bardak su Yarım tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı toz maya 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kıyma Harcı İçin 400 gram yağlı yahut orta yağlı kıyma 3 adet domates 2 adet yeşil biber 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
  • Soru
Tavada Çıtır Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur İçin; 5 su bardağı un ( gerekirse 2 kaşık daha eklenebilir) 2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz İç Harcı İçin; 500 gram kıyma 3’er adet kırmızı ve yeşil kapya biber 2 adet domates 1 adet büyük boy soğan 2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Lahmacun (Mayasız Hamurdan, İç Harcı Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için ( mayasız hamur); 2 su bardağı su 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ Tuz ( miktar vermiyorum, herkes damak tadına göre eklesin) Bardak ölcüm 230 ml İç malzemesi; 1 kg kıyma 1 çay bardağı sıvı yağ 1 dolu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Üst Alt