Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
Üzerini yağlamak için ️;
Tereyağ
Ortasına;
Keçi ve kaşar peyniri (Eriyen her türlü peynir kullanabilirsiniz)
Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmek hamuru için materyaller harmanlanır ve yoğrulur.
Üzeri kapatılır, mayalanma süreci için beklenir.
Yarım saat kâfi olacaktır.
Cevizden küçük modüller alınır yuvarlanır. Tepsiye dizilir.
Tepsi mayası için üzeri kapatılır. Tekrar yarım saat kâfi olacaktır.
Yumurta sarısı içine 1 yemek kaşığı süt koyulur.
Ekmeklerin üzerine sürülür.
Tepsinin ortasına ısıya güçlü kap ile peynirler yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 200° lik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Sıcaklığı ile tereyağ sürülür.
Afiyet olsun .
Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 fincan sıvı yağ
1 tatlı kaşığı maya
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
Üzerini yağlamak için ️;
Tereyağ
Ortasına;
Keçi ve kaşar peyniri (Eriyen her türlü peynir kullanabilirsiniz)
Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ekmek hamuru için materyaller harmanlanır ve yoğrulur.
Üzeri kapatılır, mayalanma süreci için beklenir.
Yarım saat kâfi olacaktır.
Cevizden küçük modüller alınır yuvarlanır. Tepsiye dizilir.
Tepsi mayası için üzeri kapatılır. Tekrar yarım saat kâfi olacaktır.
Yumurta sarısı içine 1 yemek kaşığı süt koyulur.
Ekmeklerin üzerine sürülür.
Tepsinin ortasına ısıya güçlü kap ile peynirler yerleştirilir.
Önceden ısıtılmış 200° lik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Sıcaklığı ile tereyağ sürülür.
Afiyet olsun .
Tereyağlı Lokmalık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı