Tereyağlı Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tereyağlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
5.maksimum 5.5 su bardağı un
1 tane yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Diğer malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için
Susam
Yarım su bardağı süt

Tereyağlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 1 yemek kaşığı tereyağını oda ısısına gelmesi için hazırladım.
Sos tenceresinde sütü ısıttım, şeker ve mayayı ekleyip ağzını kapattım.
Yoğurma kabına unun yarısını ekleyip, yumurta ,sıvı yağ,tuzu iyice çırptım.
Aktifleşen mayayı ilave edip geri kalan unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurdum.
Üzerini kapatıp 45 dk mayalandırdım.
Mayalanan hamurun üzerine 1 yemek kaşığı tereyağını sürerek ( bastırmadan) hamurun kenarlarından katlayarak tekrar 2 dk kadar yoğurdum. Elimi az miktarda sıvı yağ ile yağlayıp hamurdan bezeler koparttım.
İç harcını ekleyip yuvarladım.
Önce ılık süte sonra susama buladım. 15 -20 dk kadar tepsi mayası yaptırıp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında çok kızartmadan pişirdim.
Fırından çıkartıp üzerine hafifçe tereyağı sürdüm.Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ✍poğacaların yarısını peynirli ,yarısını tereyağlı yaptım, arzu eden iç harcını sadece tereyağlıda yapabilir.
Tereyağlı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt