Son konular

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler
1 adet bütün tavuk
5 yemek kaşığı tereyağı
1 adet portakal
1 adet limon
1 adet mandalina
5 adet sarımsak
1 adet soğan
Kekik
Pul biber
Tane kimyon
Karabiber
Tuz
Yancısı
Patates

Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı

Birinci olarak bütün tavuğumuzun içini dışını düzgünce yıkayalım ve süzdürelim. Derisi ile tavuk ortasına elimizi sokarak derisini açtıralım lakin kıymetli püf yırtmadan nazikçe. Bir kenarda o denli beklesin.
Öteki tarafta tereyağ, limon, portakal, mandalina kabukları rende yapalım. Portakalın, mandalina ve limon sularını sıkalım.
Tereyağa hepsini karıştıralım. Soğan ve sarımsaklarda rendeleyelim baharatları ekleyelim karıştıralım. Derisini açtığımız tavuğa tekrar elimizi içine sokarak tereyağını içerken her yerine yayalım.
Göğüs kısmı kuru olacağı için oraya daha bol sürelim. Alttan ip yahut fırın bağı ile kanatlardan geçirerek bağlayalım.
Butlarıda bağlayalım. Buradaki hedef tavuğun için de sosun kalmasını sağlamak. Gaye su bıraktırmamak.
Derisine sos sürmeye gerek yok. Yanına isterseniz patates, havuç, biber koyabilirsiniz. 150 derece fırında 1-1:30 saatte pişiyor. Enfessss oluyor.
 

Similar threads

  • Soru
Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk bütün tavuk Sosu İçin 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz Fırın Torbasında Nar Üzere Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber 1 kaşık un Fırında Bütün Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Fırında Soslu Bütün Tavuk Nasıl Yapılır (Yılbaşı Tavuğu Ve İç Pilav Tarifi) İçin Malzemeler Fırında kızarmış tavuk için: Kullanılan su bardağı 200ml 1 adet bütün tavuk (1.600gr) 1 adet fırın poşeti (büyük boy) Tavuk sosu için: 1 yemek kaşığı yoğurt 1 diş sarımsak ( büyük boy) 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler 1 adet bütün tavuk (1,5 kiloluk kullandım) Sosu için; 2 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı sıvı yağ Köri Karabiber Toz kırmızıbiber Kekik Tuz 5-6 adet patates Patatesi soslamak için; 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tozkırmızıbiber Kekik Tuz Pişirme poşeti (Siz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fırın Poşetinde Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler 2 kg bütün tavuk 7/8 adet patates 3 adet havuç 1 yemek kaşığı un (tatlı kaşığı da kullanabilirsiniz) 1 adet fırın poşeti Sosu için; 100 gram tereyağ 1/2 (yarım) cay bardağı sıvı yağ 1 cay kaşığı kekik 1/2 (yarım) cay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Üst Alt