Tereyağlı Un Helvası Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Tereyağlı Un Helvası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel derin bi kaseye 2.5 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı su koyularak şekerin erimesi sağlanır.
Sonra unu kavuracağınız kaba yağlar koyulur.
Üzerine unu ek edip kavurmaya başlanır.
5-10 dakika kavurduktan sonra ceviz ek edilip kavurmaya devam edilir.
Kaşığın karşıtı ile topak olan un varsa ezilir.
Rengi yoğunlaşınca kaşığa sarmayacak hale gelince soğuk şerbeti kepçe ile azar azar ek edelim.Kıvamı çok sulu olmayacak.
Toparlanan helvamızı uygun bir kapa koyup güzelce yayalım yahut sizin zevkinize kalmış istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
3 su bardağı un
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Tereyağlı Un Helvası Tanımı Yapılışı
Birinci evvel derin bi kaseye 2.5 su bardağı şeker ve 1.5 su bardağı su koyularak şekerin erimesi sağlanır.
Sonra unu kavuracağınız kaba yağlar koyulur.
Üzerine unu ek edip kavurmaya başlanır.
5-10 dakika kavurduktan sonra ceviz ek edilip kavurmaya devam edilir.
Kaşığın karşıtı ile topak olan un varsa ezilir.
Rengi yoğunlaşınca kaşığa sarmayacak hale gelince soğuk şerbeti kepçe ile azar azar ek edelim.Kıvamı çok sulu olmayacak.
Toparlanan helvamızı uygun bir kapa koyup güzelce yayalım yahut sizin zevkinize kalmış istediğiniz biçimi verebilirsiniz.