Son konular

Testi Kebabı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Testi Kebabı Tanımı İçin Materyaller
500 gram dana kuşbaşı
3 adet yeşil biber
2 adet domates
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hamur için;
1 su bardağı un
Tuz
Aldığı kadar su
2 adet testi

Testi Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Etlerimizi uygun bir kap içerisine alalım.
Daha sonra domates, yeşil biber ve soğanımızı küp küp doğruyoruz. ( isterseniz arpacık soğanda kullanabilirsiniz bir dahaki sefer o formda yapmayı düşünüyorum. )
Baharat, zerzevat, salça ve zeytin yağımızı ,etimizin üzerine ekleyip hoş bir halde karıştıralım ki gereçler eşit formda bir biriyle özdeşsin.
Uygun bir kapta hamurumuzu ele yapışmayacak halde yoğuralım.
Testilerimizin altına 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim üzerine et karışımını ekleyip üzerine tekrardan 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyelim.
Testimizin 2 sinide bu formda yapalım.
Üzerini yoğurduğumuz hamur ile güzelce kapatalım.
200° evvelden ısıtılmış fırında 1. 30 saat pişirelim ve servis edelim. (ben 1 saat geçtikten sonra hamurum yanar üzere olduğu için üzerine folya kapattım).
Not:1. 30 saat çok ülkü bir saat daha fazla pişirmeyin yanabilir.
 
Üst Alt