Thakkali Sadam (Tamil / Hindistan) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı pirinç
3 adet domates (veya 1 orta boy kavanoz ev ev yapımı domates konservesi)
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı Zencefil Sarımsak Ezmesi
1 çay kaşığı siyah hardal tohumu (sarı da olur)
1 çay kaşığı kimyon
2 adet acı kırmızı biber (kurutulmuş)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1/2 (yarım) çay kaşığı garam masala
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kişniş
2 su bardağı ılık su
Thakkali Sadam (Tamil / Hindistan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler bol suda yıkanır ve bir kaba alınır.
Üzerine kaynar su ilave edilerek 20-30dk bekletilir süzülür.
Pilav tenceresine zeytinyağ konulup ısıtılır ve tavaya kara hardal tohumu ve kimyon eklenerek karıştırılır.
Baharatlar çatırdamaya başladığında kurutulmuş kırmızı biber eklenir. (acı olduğu için ben eklemedim. ) ince doğranmış soğan eklenir ve birkaç dk sotelenir.
Sonra zencefil sarımsak ezmesi eklenir. Karıştırılır ve 2-3 dakika pişirilir. Tavaya minik küp şeklinde doğranmış domatesler konulur.
Zerdeçal, toz kırmızı biber, garam masala ve tuz damak zevkine göre eklenir.
Baharatlar karıştırılıp domatesler pişene kadar sotelenir.
Pirinç tencereye eklenir. Daha sonra pirinçin üzerine 2 su bardağı su ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir.
Herhangi bir raita çeşidi ile sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun ️.
Not: domatesli pilav tek başına çok lezzetli ancak güney hindistan’da bu pilav hindistan cevizi turşusu, papad (bir tür lavaş) ve hatta çeşitli sebze cipsleri ile servis edilebiliyor. Herhangi bir raita türüyle de iyi gidiyor.
Thakkali Sadam (Tamil / Hindistan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı pirinç
3 adet domates (veya 1 orta boy kavanoz ev ev yapımı domates konservesi)
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı Zencefil Sarımsak Ezmesi
1 çay kaşığı siyah hardal tohumu (sarı da olur)
1 çay kaşığı kimyon
2 adet acı kırmızı biber (kurutulmuş)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
1/2 (yarım) çay kaşığı garam masala
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kişniş
2 su bardağı ılık su
Thakkali Sadam (Tamil / Hindistan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçler bol suda yıkanır ve bir kaba alınır.
Üzerine kaynar su ilave edilerek 20-30dk bekletilir süzülür.
Pilav tenceresine zeytinyağ konulup ısıtılır ve tavaya kara hardal tohumu ve kimyon eklenerek karıştırılır.
Baharatlar çatırdamaya başladığında kurutulmuş kırmızı biber eklenir. (acı olduğu için ben eklemedim. ) ince doğranmış soğan eklenir ve birkaç dk sotelenir.
Sonra zencefil sarımsak ezmesi eklenir. Karıştırılır ve 2-3 dakika pişirilir. Tavaya minik küp şeklinde doğranmış domatesler konulur.
Zerdeçal, toz kırmızı biber, garam masala ve tuz damak zevkine göre eklenir.
Baharatlar karıştırılıp domatesler pişene kadar sotelenir.
Pirinç tencereye eklenir. Daha sonra pirinçin üzerine 2 su bardağı su ilave edilir.
Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir.
Herhangi bir raita çeşidi ile sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun ️.
Not: domatesli pilav tek başına çok lezzetli ancak güney hindistan’da bu pilav hindistan cevizi turşusu, papad (bir tür lavaş) ve hatta çeşitli sebze cipsleri ile servis edilebiliyor. Herhangi bir raita türüyle de iyi gidiyor.
Thakkali Sadam (Tamil / Hindistan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı