Tiramisu Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Tiramisu muhallebisi için;
1 paket labne peyniri (200 gram)
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Üzerini ıslatmak için;
0.5 su bardağı sıcak su
Bir paket 3’ü bir arada kahve
Üzerini süslemek için;
Alabildiğince kakao
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
(isterseniz hazır pasta tabanı da kullanılabilirsiniz)
Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kekini yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
Yumurtamız kıvam aldıktan sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen olana kadar çırpalım.
Kek harcını yağladığımız kelepçeli kalıba (kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak kek kalıbı da olur) dökelim.
Önceden ısıtılmış 150 derecede 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım ve kremasını yapmaya koyulalım.
Un, şeker, süt ve yumurtayı bir tencereye koyup, sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra labneyi de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Keki ıslatmak için kahvemizi de yapıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi 3 parça olacak şekilde keselim.
Her katı soğuk kahveyle ıslatıp, krema sürelim.
3. Parça kekin üzerine krema sürdükten sonra üzerini kakao eleyerek kaplayalım.
2 saat dolapta dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tiramisu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tiramisu muhallebisi için;
1 paket labne peyniri (200 gram)
2.5 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
1 tane yumurta
3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Üzerini ıslatmak için;
0.5 su bardağı sıcak su
Bir paket 3’ü bir arada kahve
Üzerini süslemek için;
Alabildiğince kakao
Keki için;
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
(isterseniz hazır pasta tabanı da kullanılabilirsiniz)
Tiramisu Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kekini yapmakla başlayalım. Yumurta ve şekeri çırpalım.
Yumurtamız kıvam aldıktan sonra kakao, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen olana kadar çırpalım.
Kek harcını yağladığımız kelepçeli kalıba (kelepçeli kalıp yoksa yuvarlak kek kalıbı da olur) dökelim.
Önceden ısıtılmış 150 derecede 30 dakika pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım ve kremasını yapmaya koyulalım.
Un, şeker, süt ve yumurtayı bir tencereye koyup, sürekli karıştırarak kaynatalım.
Kaynadıktan sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra labneyi de ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpalım.
Keki ıslatmak için kahvemizi de yapıp soğumaya bırakalım. Soğuyan kekimizi 3 parça olacak şekilde keselim.
Her katı soğuk kahveyle ıslatıp, krema sürelim.
3. Parça kekin üzerine krema sürdükten sonra üzerini kakao eleyerek kaplayalım.
2 saat dolapta dinlendirdikten sonra, servis edebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tiramisu Pasta Tarifi Fotoğraflı Yapılışı