Tiramisu Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Tart kek için;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekimizi ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı çekilmiş çekirdek kahve yoksa nescafe
Üzerinin kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram labne peyniri
Üzeri için;
Kakao
Tiramisu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tart kalıbımızı güzelce tereyağ ile yağlayıp, üzerine un serpiştirdikten sonra buzdolabında beklemeye alıyoruz.
Kabımızın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağını ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Ardından bir elek yardımı ile un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırıp tart kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişmeye bırakıyoruz. Kürdan yardımı ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için; tenceremize tereyağ ve labne hariç tüm malzemelerimizi ekleyip, koyu muhallebi gibi bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Koyu kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca tereyağımızı ekleyip altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırmayı unutmayın.
Soğuyan kekimizi servis tabağımızı alıp, üzerini ıslatmak için olan malzemelerimizi bir bardakta karıştırıp kekimizin üzerine, kenarlarına gezdiriyoruz.
Kremamızın içerisine labneyi ekleyip, güzelce pürüzsüz bir kıvam için mikser ile çırpıp tart kekimizin üzerine orta kısmına döküp düzeltiyoruz.
Tart kekimizi dolapta biraz beklettikten sonra üzerini kakao serpiştirerek istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Tiramisu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tart kek için;
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kekimizi ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı çekilmiş çekirdek kahve yoksa nescafe
Üzerinin kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gram labne peyniri
Üzeri için;
Kakao
Tiramisu Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tart kalıbımızı güzelce tereyağ ile yağlayıp, üzerine un serpiştirdikten sonra buzdolabında beklemeye alıyoruz.
Kabımızın içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağını ekleyip şöyle bir karıştırıyoruz. Ardından bir elek yardımı ile un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırıp tart kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25-30 dakika pişmeye bırakıyoruz. Kürdan yardımı ile kekimizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
Kreması için; tenceremize tereyağ ve labne hariç tüm malzemelerimizi ekleyip, koyu muhallebi gibi bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Koyu kıvam alıp, göz göz olmaya başlayınca tereyağımızı ekleyip altını kapatıp, soğumaya bırakıyoruz. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırmayı unutmayın.
Soğuyan kekimizi servis tabağımızı alıp, üzerini ıslatmak için olan malzemelerimizi bir bardakta karıştırıp kekimizin üzerine, kenarlarına gezdiriyoruz.
Kremamızın içerisine labneyi ekleyip, güzelce pürüzsüz bir kıvam için mikser ile çırpıp tart kekimizin üzerine orta kısmına döküp düzeltiyoruz.
Tart kekimizi dolapta biraz beklettikten sonra üzerini kakao serpiştirerek istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Tiramisu Tart Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı