Tiramisu Tart Tarifi İçin Malzemeler
Kekin malzemeleri:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı ılık su
Muhallebisi için:
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı labne yada 1 paket krem şanti
Üzeri için:
Kakao
Tiramisu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak keki hazırlayalım, karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük olana kadar iyice çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim, süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Ardından kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha çırpalım.
Malzemeler iyice karışınca yağlanmış tart kalıbına yoksa kelepçeli veya diğer kek kalıplarına döküyoruz.
Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına 25 dk pişecek şekilde pişirelim.
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Muhallebi için labne hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım iyice koyulaşana kadar pişirelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
Muhallebimiz pişince soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebiye labne peyniri yada krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
Soğumaya bıraktığımız kekin üzerine ılık su ve kahveyi çözüp kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Üzerine de muhallebiyi döküp düz bir şekil haline getiriyoruz.
Daha sonra süslemek için üzerine kakao serpiyoruz. Yaklaşık 3-4 saat buz dolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun .
Tiramisu Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kekin malzemeleri:
2 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Keki ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve
Yarım su bardağı ılık su
Muhallebisi için:
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 yemek kaşığı tepeleme un
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı labne yada 1 paket krem şanti
Üzeri için:
Kakao
Tiramisu Tart Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak keki hazırlayalım, karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp köpük olana kadar iyice çırpıyoruz.
Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim, süt ve sıvı yağı ilave edip çırpmaya devam edelim.
Ardından kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip biraz daha çırpalım.
Malzemeler iyice karışınca yağlanmış tart kalıbına yoksa kelepçeli veya diğer kek kalıplarına döküyoruz.
Kekimizi önceden ısıtılmış 180 derece fırına 25 dk pişecek şekilde pişirelim.
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Muhallebi için labne hariç bütün malzemeleri tencereye alarak karıştıralım.
Tencereyi ocağa alalım iyice koyulaşana kadar pişirelim. Bu aşamada sürekli karıştıralım.
Muhallebimiz pişince soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebiye labne peyniri yada krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpalım.
Soğumaya bıraktığımız kekin üzerine ılık su ve kahveyi çözüp kekin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
Üzerine de muhallebiyi döküp düz bir şekil haline getiriyoruz.
Daha sonra süslemek için üzerine kakao serpiyoruz. Yaklaşık 3-4 saat buz dolabında beklettikten sonra servise hazır. Afiyet olsun .
Tiramisu Tart Tarifi Fotoğraflı Yapılışı