Tiramisu Yumuşacık Lezzeti İle Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1,5 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
4 su bardağı süt (kıvama göre az daha eklenebilir)
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri 200 gram
Keki ıslatmak için
200 ml ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nescafe (granül)
Üzerine serpmek için
Kakao
Tiramisu Yumuşacık Lezzeti İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kekimizi yapmakla başlıyoruz yumurtamızı ve şekerimizi mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz rengi beyaza dönmüş olacak.
Sıvı yağ ile sütü de ekleyip hafif karıştıralım.
Sonra da unumuzu (eleyerek eklerseniz daha iyi olur) ve diğer kuru malzemeleri ekliyoruz mikserle hafif malzemeler karışana kadar çırpıyoruz.
Sonra hamurun sönmemesi için spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama boşaltıyoruz( kare veya yuvarlak kalıp da olur).
Önceden ısınmış fırında 180° 20- 25 dakika pişirin kurdan ile kontrol edebilirsiniz.
Bir tencereye kremamızın malzemelerini ekleyerek karıştırıyoruz ve ocağa koyun kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız soğuduktan sonra labneyi ekliyoruz 2- 3 dakika mikserle çırpıyoruz.
Soğumuş kekimizi ortadan keserek iki kata ayırıyoruz.
Nescafeyi suyu ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz ikiye ayırdığımız kekimizin ilk katına nescafli sudan her yerine sürüyoruz.
Üzerine eşit şekilde kremamız dan koyup yayıyoruz.
Kekin diğer yarısını üzerine koyuyoruz nescafeli sudan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
Kalan kremamızı üzerine eşit şekilde yayıyoruz düzlüyoruz.
Bu şekilde dolapta bir gece bekletirseniz daha iyi olur mutlaka pastanın dinlendirilmesi lazım.
Üzerine her yerine gelecek şekilde kakaodan bolca eliyoruz. Ve hazır afiyet olsun Deneyenlerden yorum ve fotoğraf bekliyorum
Tiramisu Yumuşacık Lezzeti İle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1,5 su bardağı elenmiş un
2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için
4 su bardağı süt (kıvama göre az daha eklenebilir)
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı tepeleme un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 paket labne peyniri 200 gram
Keki ıslatmak için
200 ml ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1,5 yemek kaşığı nescafe (granül)
Üzerine serpmek için
Kakao
Tiramisu Yumuşacık Lezzeti İle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kekimizi yapmakla başlıyoruz yumurtamızı ve şekerimizi mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz rengi beyaza dönmüş olacak.
Sıvı yağ ile sütü de ekleyip hafif karıştıralım.
Sonra da unumuzu (eleyerek eklerseniz daha iyi olur) ve diğer kuru malzemeleri ekliyoruz mikserle hafif malzemeler karışana kadar çırpıyoruz.
Sonra hamurun sönmemesi için spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş borcama boşaltıyoruz( kare veya yuvarlak kalıp da olur).
Önceden ısınmış fırında 180° 20- 25 dakika pişirin kurdan ile kontrol edebilirsiniz.
Bir tencereye kremamızın malzemelerini ekleyerek karıştırıyoruz ve ocağa koyun kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Kremamız soğuduktan sonra labneyi ekliyoruz 2- 3 dakika mikserle çırpıyoruz.
Soğumuş kekimizi ortadan keserek iki kata ayırıyoruz.
Nescafeyi suyu ve şekeri bir kapta karıştırıyoruz ikiye ayırdığımız kekimizin ilk katına nescafli sudan her yerine sürüyoruz.
Üzerine eşit şekilde kremamız dan koyup yayıyoruz.
Kekin diğer yarısını üzerine koyuyoruz nescafeli sudan her yerine gelecek şekilde sürüyoruz.
Kalan kremamızı üzerine eşit şekilde yayıyoruz düzlüyoruz.
Bu şekilde dolapta bir gece bekletirseniz daha iyi olur mutlaka pastanın dinlendirilmesi lazım.
Üzerine her yerine gelecek şekilde kakaodan bolca eliyoruz. Ve hazır afiyet olsun Deneyenlerden yorum ve fotoğraf bekliyorum
Tiramisu Yumuşacık Lezzeti İle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı