Son konular

Tiramisu

SoruCevap

Yeni Üye
Çözümler
1
Tepkime
57
Yaş
36
Coin
256,936
Tiramisu Tanımı İçin Gereçler

Muhallebisi için;
1 paket hazır pandispanya
1 küçük uzunluk labne
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı dolusu un
1 çorba kaşığı dolusu nişasta
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Islatmak için;
2 çorba kaşığı Türk kahvesi
1 çorba kaşığı şeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı süt
Süslemek için;
Kakao

Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı ekliyoruz.İyice çırpıyoruz.
Ocağın altını açıp daima karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Öbür yandan karıştırma kabına kahve, şeker sıcak su ve sütü koyup yeterlice karıştırıyoruz.
Muhallebisi piştikten sonra ocağı kapatıp vanilya ekliyoruz.
Düzgünce karıştırdıktan sonra labneyi ekliyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
Sonra pandispanyanın alt tabanını alıp pastayı hazırlayacağımız tabağa evvel alt tarafı üste gelecek biçimde koyuyoruz.
Kahveli karışım ile her yerini ıslatıyoruz.
Sonra başka iç yüzünü çevirip ıslatıyoruz.
Üzerine sıcak sıcak labneli muhallebiden yeteri kadar döküyoruz.
Sonra üst tabanı başka bir yerde iç yüzünü isliyoruz.
Isladıktan sonra muhallebi döktüğümüz tabana çevirip yapıştırıyoruz.
Yapıştırdığımız üst tabanın üzerinide ıslatıyoruz. Tabiki kahveli karışımı yetmesi için hepsine eşit ölçüde döküyoruz.
Yapıştırma sürecinde yaptıktan sonra pastanın en üstüne kalan muhallebiden yeteri ölçüde döküp her tarafına düzgün halde sıvıyoruz.
Bir çay süzgecine bir ölçü kakao döküp en üstüne her tarafına boşluk kalmayacak formda eleyerek süslüyoruz.
1 gece dolapta dinlendirdikten sonra tüketirseniz daha hoş olacak. Deneyenlere afiyet olsun
 
Üst Alt