Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı fark kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için;
1 litre süt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gram labne peyniri
Süsleme;
1 paket kedi dili
80 gram bitter çikolata
Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğim yumurtaları toz şeker ile köpürene kadar çırptım.
Sonrasında sırayla ılık su ,eleyerek un,kakao,vanilya ve kabartma tozu ekleyip spatula yardımı ile altdan üste gerçek karıştırdım.
Sonrasın çember kalıbımı 18 cm olacak formda ayarladım ve kenarına tabanına yağlı kağıt yerleştirip kek karışımını transfer 160 derecede 40 dk pişirdim.
Krema için; Uygun bir tencereye süt,yumurta,toz şeker,nişasta ve unu aktarıp kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirdim.
Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilya ekleyip karıştırdım üzerini streçleyip soğumaya bıraktım.
Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpım.
Kekin piştikten sonra ortadan ikiye kestim kelepçeli kalıba yarısını yerleştirip granül kahve ile hazırlamış olduğum karışımdan serptim sonra kremamı sıktım.
Diğer keki de ekleyip tekrar granül sosu serptim tekrar krema ve kedi lisanını granül soslayıp itinayla dizdim ve krema ile kapladım .
Pastamı 2 saat kelepçeli kalıpta dinlenmeye bıraktım.
Sonrasında benmari tarzı bitter çikolata eritip kalan kedi lisanlarını çikolata batırarak pastanın etrafına dizdim.
Sonrasında kalan kremamı ihtimamla üzerine sıkma torbası ile sıkıp kakao serptim ve servise hazır.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı fark kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için;
1 litre süt
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gram labne peyniri
Süsleme;
1 paket kedi dili
80 gram bitter çikolata
Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kek için;Öncelikle oda sıcaklığında beklettiğim yumurtaları toz şeker ile köpürene kadar çırptım.
Sonrasında sırayla ılık su ,eleyerek un,kakao,vanilya ve kabartma tozu ekleyip spatula yardımı ile altdan üste gerçek karıştırdım.
Sonrasın çember kalıbımı 18 cm olacak formda ayarladım ve kenarına tabanına yağlı kağıt yerleştirip kek karışımını transfer 160 derecede 40 dk pişirdim.
Krema için; Uygun bir tencereye süt,yumurta,toz şeker,nişasta ve unu aktarıp kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirdim.
Kaynadıktan sonra tereyağ ve vanilya ekleyip karıştırdım üzerini streçleyip soğumaya bıraktım.
Krema soğuduktan sonra labne peynirini ekleyip pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpım.
Kekin piştikten sonra ortadan ikiye kestim kelepçeli kalıba yarısını yerleştirip granül kahve ile hazırlamış olduğum karışımdan serptim sonra kremamı sıktım.
Diğer keki de ekleyip tekrar granül sosu serptim tekrar krema ve kedi lisanını granül soslayıp itinayla dizdim ve krema ile kapladım .
Pastamı 2 saat kelepçeli kalıpta dinlenmeye bıraktım.
Sonrasında benmari tarzı bitter çikolata eritip kalan kedi lisanlarını çikolata batırarak pastanın etrafına dizdim.
Sonrasında kalan kremamı ihtimamla üzerine sıkma torbası ile sıkıp kakao serptim ve servise hazır.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı