Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Kedi lisanı bisküvi
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
200 gram labne
Islatmak için:
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı granül kahve
4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Labne hariç öbür gereçler tencereye konularak muhallebi pişirilir. Hiç bırakmadan karıştıralım.
Kedi lisanlarını ıslatmak için su granül kahve ve şekeri karıştıralım.
Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alalım. Muhallebi soğuyunca labneyi koyalım.
Kedi lisanlarını ıslatalım.
Borcama kedi lisanlarını dizelim.
Sonra muhallebinin yarısını eşit biçimde üstüne döküp yayalım.
Sonra tekrar kedi lisanlarını ıslatıp üstüne dizelim. Kalan muhallebiyi üstüne dökelim.
1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Kakaoyu eleyip dilimleyelim. Servis edelim. Afiyet olsun.
Kedi lisanı bisküvi
Muhallebi için:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yumurta sarısı
200 gram labne
Islatmak için:
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı granül kahve
4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
Kakao
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Labne hariç öbür gereçler tencereye konularak muhallebi pişirilir. Hiç bırakmadan karıştıralım.
Kedi lisanlarını ıslatmak için su granül kahve ve şekeri karıştıralım.
Muhallebi göz göz olduktan sonra ocaktan alalım. Muhallebi soğuyunca labneyi koyalım.
Kedi lisanlarını ıslatalım.
Borcama kedi lisanlarını dizelim.
Sonra muhallebinin yarısını eşit biçimde üstüne döküp yayalım.
Sonra tekrar kedi lisanlarını ıslatıp üstüne dizelim. Kalan muhallebiyi üstüne dökelim.
1 gece buzdolabında dinlendirelim.
Kakaoyu eleyip dilimleyelim. Servis edelim. Afiyet olsun.