Son konular

Tiramisu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
1 litre süt
1 yumurta sarisi
1 su bardağı şeker
7 tepeleme yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 paket labne (200gr)
Keki ıslatmak için;
1 tane 3ü 1 ortada neskafe
1,5 su bardağı sıcak su
2 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için;
Kakao

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kremamızı hazırlamakla başlayalım. Krema gereçlerinin hepsini güzelce karıştırıp, ocağa alıyoruz ve katılaşıncaya kadar devamlı karıştırıyoruz kıvamı ağırlaşınca tamamdır demek.
Yumurtanın akını ve şekeri mikserle köpük olana kadar 7 8 dakika çırpıyoruz akabinde yumurta akını, unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve kakaoyu ekleyip, spatulayla yavaş yavaş karıştırıyoruz.
180 derece fırında 25 dakika denetimli bir biçimde pişiriyoruz.
Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyip mikserle yeterlice çırpıyoruz.
Kek pisince kekimizi ikiye ayırıyoruz.
Kahve şu şeker karışımıyla kekin alt tabanını ıslatıyoruz ve kremamızın yarısını ekliyoruz.
Kekin başka kısmını üzerine bırakıyoruz ve kalan kahve şu karışımını her yerine gezdirerek ıslatıyoruz ve kalan kremayı da üzerine döküp, güzelce düzeltiyoruz.
Pastamızı dolapta yaklaşık 2 saat dinlendirdikten sonra çıkartıp üzerine kakako serpiyoruz ve pastamız servise hazır deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt