Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yağ
2 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Muhallebi için;
2 şu bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşık un
1 adet yumurta
Üzerine;
Kakao
Yarım su bardağı süt
1 paket karamela neskafe
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tartımızı yağlayıp, kenara alalım.
Kaba yumurtayı kırıp, şekeri, yağı ekleyip, yeniden çırpıp sütü, unu, kabartmayı, kakaoyu ekleyip, harcımızı tamamlayıp, yağlı kalıba döküyoruz.
150 derecelik fırına 15 dakika pişiriyoruz muhallebimiz için sütü, unu, şekeri, vanilyayı, ocağın alıp kısık ateşte kaynatalım.
Fırından çıkan keki aykırı çevirip üstüne süt ve kahveyi karıştırıp, döküyoruz, muhallebimizi her tarafına yayıyoruz.
Üzerine kakao ile geziyoruz yarım saat dinlendirip, servis ediyoruz afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı yağ
2 kahve fincanı şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Muhallebi için;
2 şu bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşık un
1 adet yumurta
Üzerine;
Kakao
Yarım su bardağı süt
1 paket karamela neskafe
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tartımızı yağlayıp, kenara alalım.
Kaba yumurtayı kırıp, şekeri, yağı ekleyip, yeniden çırpıp sütü, unu, kabartmayı, kakaoyu ekleyip, harcımızı tamamlayıp, yağlı kalıba döküyoruz.
150 derecelik fırına 15 dakika pişiriyoruz muhallebimiz için sütü, unu, şekeri, vanilyayı, ocağın alıp kısık ateşte kaynatalım.
Fırından çıkan keki aykırı çevirip üstüne süt ve kahveyi karıştırıp, döküyoruz, muhallebimizi her tarafına yayıyoruz.
Üzerine kakao ile geziyoruz yarım saat dinlendirip, servis ediyoruz afiyet olsun.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı