Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
1 adet sade hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme biraz dolu fazla değil)
1 adet yumurta
180 gram pınar labne peyniri
Islatmak için;
1 su bardağı sıcak su
2 adet 3’ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
Kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra soğuması beklenir.
15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
En son pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Not: ben kekin arasındaki muhallebiye damla çikolatalarda serptim öylede güzel oluyor isteğe göre katılabilir.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet sade hazır pandispanya keki
Muhallebisi için;
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
3 yemek kaşığı un (tepeleme biraz dolu fazla değil)
1 adet yumurta
180 gram pınar labne peyniri
Islatmak için;
1 su bardağı sıcak su
2 adet 3’ü bir arada hazır kahve
Üzeri için;
Kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
Kaynadıktan sonra soğuması beklenir.
15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
En son pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Not: ben kekin arasındaki muhallebiye damla çikolatalarda serptim öylede güzel oluyor isteğe göre katılabilir.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı