Tiramisu Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
2 adet büyükçe yumurta
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket sade kremşanti
3 yemek kaşığı labne
Üzerine elemek için;
1 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha karıştıralım.
Katı malzemeleri eleyerek karışıma ilave edelim ve karıştıralım.
Tart kalıbını tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
Kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek 15-20 dakika içinde pişiyor.
Kek pişerken, kremamızı hazırlayalım. Kremşanti ve labne hariç bütün malzemeleri tencereye alalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
Pişene kadar hiç bırakmadan karıştıralım. Pişen kremayı ara ara karıştırarak soğutalım.
İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ve labneyi ilave edip mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Bir su bardağı ılık suya kahve ve şekeri karıştırıp kekimizi tart kabından çıkarmadan ıslatalım.
Beş dakika dinlendikten sonra kekimizi servis tabağına ters çevirelim.
Kekimizin üzerine kremayı döküp her tarafina yayalım.
3 saat kadar dolapta dinlendirelim.
Dinlenen tiramisunun üzerine 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyip dilimleyelim.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Kek için;
2 adet büyükçe yumurta
2 çay bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 er paket kabartma tozu ve vanilya
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı nescafe
1 tatlı kaşığı şeker
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket sade kremşanti
3 yemek kaşığı labne
Üzerine elemek için;
1 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce kekimizi yapalım. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ardından sıvıları ilave edip bir tur daha karıştıralım.
Katı malzemeleri eleyerek karışıma ilave edelim ve karıştıralım.
Tart kalıbını tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
Kek harcımızı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek 15-20 dakika içinde pişiyor.
Kek pişerken, kremamızı hazırlayalım. Kremşanti ve labne hariç bütün malzemeleri tencereye alalım iyice karıştırıp ocağa alalım.
Pişene kadar hiç bırakmadan karıştıralım. Pişen kremayı ara ara karıştırarak soğutalım.
İyice soğuduktan sonra kremşantiyi ve labneyi ilave edip mikser yardımı ile iyice çırpalım.
Bir su bardağı ılık suya kahve ve şekeri karıştırıp kekimizi tart kabından çıkarmadan ıslatalım.
Beş dakika dinlendikten sonra kekimizi servis tabağına ters çevirelim.
Kekimizin üzerine kremayı döküp her tarafina yayalım.
3 saat kadar dolapta dinlendirelim.
Dinlenen tiramisunun üzerine 1 yemek kaşığı kakaoyu eleyip dilimleyelim.
Tiramisu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı