Tiramisu Tanımı İçin Materyaller
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
3 tatlı kaşığı şeker
Krema için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı un(biraz tepeleme)
2 paket vanilya
300 gram labne
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpın.
Akabinde kalan gereçleri yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
180 derece fırında 30 dk pişirin.
Soğuyunca ikiye bölün.
Kreması için labne ve vanilya hariçindeki gereçleri muhallebi üzere pişirin.
Kıvam almaya başlayınca vanilyaları ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.
Biraz soğuyunca labneyi ekleyip mikser ile çarpın.
Kekin birinci tabanını ıslatın.
Etrafına kelepçeyi geçirin böylelikle krema ve kek hoş biçim alacak.
Tabanın üzerine kremanın yarısını yayın.
Başka kek katını da koyup ıslatın.
Kalan kremayı da üzerine yayıp üzerine kakao serpiştirin. Afiyet olsun.
Kek için;
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı granül kahve
3 tatlı kaşığı şeker
Krema için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta sarısı
8 yemek kaşığı un(biraz tepeleme)
2 paket vanilya
300 gram labne
Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yumurta ve şekeri çırpın.
Akabinde kalan gereçleri yavaş yavaş ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.
180 derece fırında 30 dk pişirin.
Soğuyunca ikiye bölün.
Kreması için labne ve vanilya hariçindeki gereçleri muhallebi üzere pişirin.
Kıvam almaya başlayınca vanilyaları ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelince altını kapatın.
Biraz soğuyunca labneyi ekleyip mikser ile çarpın.
Kekin birinci tabanını ıslatın.
Etrafına kelepçeyi geçirin böylelikle krema ve kek hoş biçim alacak.
Tabanın üzerine kremanın yarısını yayın.
Başka kek katını da koyup ıslatın.
Kalan kremayı da üzerine yayıp üzerine kakao serpiştirin. Afiyet olsun.