Son konular

Tiramisu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tiramisu Tanımı İçin Materyaller

Keki İçin
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
2 çay bardağı un
Muhallebili İçin
2,5 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı dolusu labne yada krem peynir
1 paket kremşanti
Islatmak İçin
1 su bardağı granül kahve yada 3ü 1 ortada

Tiramisu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kek için tüm materyalleri karıştırıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim ve kalıbımıza dökelim 180 derecede kekimizi pişirelim.
Muhallebimiz için un, şeker, yumurta sarısını karıştırıp pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyan muhallebimize kremşanti ve krem peyniri ekleyip çırpalım.
Bu esnada bir çay bardağı kadar süt ekleyip kıvamını açalım. Dinlenen kekimizi ortadan ikiye kesip birinci katını kahve ile ıslatıp birinci muhallebi katını sürelim.
Diğer kek katını üstüne kapatıp kahvemiz ile tekrar ıslatalım ve kalan muhallebimizi de ekleyip eşit şekilde yayalım.
Üzerine çokça kakao ekleyip buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Dinlenen tiramisu servise hazırdır. Afiyet olsun.
 
Üst Alt