Tirit Tanımı İçin Materyaller
1 kilo kemikli et
Kuru şebit (Yufka )
Sebit İçin
1 kg un
1 küçük yaş maya
Göz kararı su
1 tutam tuz
Tirit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kemikli eti düdüklüye koyalım. Kemiklerin üzerine geçecek kadar şu ek edelim. Eti kemiğinden ayrılacak biçimde pişmesi lazım.
Mayayı uygun bir kaba alalım ılık su koyalım az mayayı yayalım unu azar azar ek edelim bir tutam tuzu ekleyip cıvık bir hamur yoğuralım. 40 dakika mayası gelmesi için bekleyelim.
Mayası gelen hamuru bezelere ayıralım 20 dakika bezeleri üstü örtülmüş biçimde dinlendirelim. Her bezeyi açalım gözleme tavasında gerili önlü pişirelim kuru olması gerekiyor. Üstü açık formda bekletelim.
Kemiğinden etleri ayıralım suyunu süzelim uygun kaba etleri suyunu alalım. Bir tabağa altına yufkaları kiralım üstüne sıcak suyundan etinden olacak formunda yufkalarımızın üstüne koyalım yufkalar ıslanması lazım. Afiyet olsun.
1 kilo kemikli et
Kuru şebit (Yufka )
Sebit İçin
1 kg un
1 küçük yaş maya
Göz kararı su
1 tutam tuz
Tirit Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kemikli eti düdüklüye koyalım. Kemiklerin üzerine geçecek kadar şu ek edelim. Eti kemiğinden ayrılacak biçimde pişmesi lazım.
Mayayı uygun bir kaba alalım ılık su koyalım az mayayı yayalım unu azar azar ek edelim bir tutam tuzu ekleyip cıvık bir hamur yoğuralım. 40 dakika mayası gelmesi için bekleyelim.
Mayası gelen hamuru bezelere ayıralım 20 dakika bezeleri üstü örtülmüş biçimde dinlendirelim. Her bezeyi açalım gözleme tavasında gerili önlü pişirelim kuru olması gerekiyor. Üstü açık formda bekletelim.
Kemiğinden etleri ayıralım suyunu süzelim uygun kaba etleri suyunu alalım. Bir tabağa altına yufkaları kiralım üstüne sıcak suyundan etinden olacak formunda yufkalarımızın üstüne koyalım yufkalar ıslanması lazım. Afiyet olsun.