Son konular

Tırnak Pide

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Tırnak Pide Tanımı İçin Gereçler
370 gr un (yani orta büyüklüğünde bir su bardağı ile 3 bardak un kullandım unu (dikkatli ekleyin çok cıvık bir hamur olmalı)
1 su bardağı ılık su (yani 250ml)
10 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Tezgahın üzerine mısır unu serptim pidenin yapışmaması için
Ekmeğin üzerine
1 adet yumurta
2-3 yemek kaşığı yoğurt

Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un ve tuz hariç tüm gereçleri ılık su ile karıştırın.
Akabinde yavaş yavaş unu ve tuzunu ekleyin ele yapışan bir hamur olmalı hamuru güzelce yoğurun.
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayın ve 1 saat mayalanmaya koyun mayalandıktan sonra hamurun her yerini güzelce unlayın ve 4 beze alın.
Unlu tezgahın üzerine bezeleri dizin ve elinizle hafif bezelerin üzerine bastırın.
Üzerini kapatın fırınınızı açın ısınsın 15 dk sonra tezgahın üzerine mısır unu serpin.
Bezeyi mısır ununun üzerine koyun.
Üzerine 1 yemek kaşığı yoğurtlu sostan koyun ve parmak uçlarınızla hal verin fırın tepsisine koyun.
10 dk tepside birkez daha dinlendirin .
Isınmış fırında 275 derecede kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra çabucak üzerine pak bir bez örtün afiyet olsun.
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tırnak Pide (İlk Denedim Tam Not Aldım) Tanımı İçin Malzemeler 1 kg un 1 tatlı kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı maya 1 bardak ılık su Yaklaşık 3 bardak ılık su Çörekotu,susam 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı yoğurt Tırnak Pide (İlk Denedim Tam Not Aldım) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tırnak Pide Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 paket kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 3-4 su bardağı un (Kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) Üzeri için; 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya 3 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 4 yemek kaşığı sıvı yağ Alabildiği kadar un (Yavaş yavaş ekleyerek yoğurun) İç harcı için 400 gram kıyma 3 adet sivribiber 2 adet domates 1 adet soğan 1 tutam maydanoz 2 diş sarımsak Karabiber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Tırnak Pide Tanımı İçin Materyaller 1 kilo un 1 çorba kaşığı tuz 1 paket maya 1,5 su bardağı süt 2 su bardağı ılık su (Suyu azar azar ek edin unun durumuna nazaran az yada çok gelebilir 2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürüleceği için ziyan olmasın ) Üzeri için; 1 yahut 2 çorba kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kușbașı Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler 1 kilo orta yağlı kırmızı et ufak doğranmış 2 adet kuru soğan 3 adet yeşil biber 2 adet kırmızı kapya biber 2 adet domates 2 diş sarımsak Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Pide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt