Son konular

Tırnak Pide

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tırnak Pide Tanımı İçin Materyaller
1 kilo un
1 çorba kaşığı tuz
1 paket maya
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı ılık su (Suyu azar azar ek edin unun durumuna nazaran az yada çok gelebilir
2 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine sürüleceği için ziyan olmasın )
Üzeri için;
1 yahut 2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurtanın sarısı
Susam

Tırnak Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unu bir kaba alın tuzu ek edip karıştırın. Üzerine mayayı ek edin ve yumurtanın akını sütü ve suyu yavaş yavaş ek edip hamurunuzu yoğurun.
Suyu bir seferde dökerseniz fazladan una gereksiniminiz olabilir. Yada unun farkına nazaran suda ek edebilirsiniz.
Hamurunuz kulak göğsü yumuşaklığından daha yumuşak hatta cıvık bir hamur olsun. Hamurunuz sert olursa ekmeğinizde sert olur.
Hamurunuzu uygunca yoğurduktan sonra 1,5 saat sıcak tutacak formda sararak dinlendirin.
Elinizi unlayarak dinlenmiş hamurunuzu 2 eşit bezeye bölün.
Bezeleri 5 dakika daha dinlendirin sonra elinizi yuvarlak tepsi büyüklüğünde açın tepside 45 dakika dinlendirin.
Yoğurdu, yumurtayı, sıvı yağı düzgünce çırpın.
Hamurunuz güzelce kabardıktan sonra parmaklarınızı yumurtalı karışıma batırıp pideye biçimini verin yumuşak bir fırçayla yumurtalı karışımı sürün, üzerine susamı serpin.
Evvelden ısıtılmış 150/200 derece fırında pişirin ve afiyetle tüketin .
Tırnak Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt