Son konular

Tohum Kraker

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tohum Kraker Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yulaf ezmesi
Yarım su bardağı chia tohumu
Yarım su bardağı keten tohumu
3 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çörek otu
Yarım su bardağı ayçekirdeği
Yaklaşık 1 su bardağı su
Dilediğiniz baharatlar (kekik, kırmızı toz biber, sarımsak tozu koyuyorum yoksa bence 2 diş rendeleyin )
Tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı (kabak çekirdeği de çok yakışıyor bende yoktu olanları kullandım)
2 yemek kaşığı kadar mısır unu (şart değil ama kıtırlığını arttırdığını düşünüyorum)

Tohum Kraker Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm tohumları ve suyu bir kaba alıp 10 dk kadar bekletiyoruz.
Tuz, baharatları ve zeytinyağı da ekleyip karıştırıyoruz. Jelimsi bir kıvam alıyor.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı döküp kaşıkla incecik olana kadar düzelterek yayıyoruz. Bıçakla kareler olucak şekilde iz yapıyoruz.
Daha önce 160 derecede pişiriyorum ama 175 derece ısıtılmış fırında daha iyi kuruyor. (fanlı olursa daha iyi olur)
Kenarları yukarı doğru kalkmaya başlayınca ters çevirip arkalarının da iyice pişmesini sağlıyoruz. Amacımız yakmadan kıtırlaştırmak.
Bir süre daha böyle pişirip iyice kıtırlaşınca fırından alıyoruz.
Kavanoza kaldırıp uzun süre tüketebilirsinz. Tabi ki kalırsa malzemeleri göz kararı koyarak da yapabilirsiniz onları birbirine bağlayacak olan su miktarı çok fazla olmasın yeter ki. Afiyet olsun
Tohum Kraker Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt