Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
1.5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından az un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için
500 gram çorbalık tavuk
1 litre su
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurunane
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk modülleri tencereye alınıp haşlanır.
Hamuru için bulgur irmik tuz karıştırılır ılık su ile ıslatılır birkaç dakika bekletilir.
Üzerine un ve salçası eklenir yoğurulur.
Hazırlanan hamurlardan ufak kesimler alınıp yuvarlanır.
Haşlanan tavuk modülleri sudan çıkarılır.
Kemiklerinden ayrılır.
Tavuk suyu tekrar ocağa alınıp kaynatılır kaynayan suya hazırlanan köfteler atılır suyun üstüne çıkana kadar pişirilir.
Bir tavaya yağ ve saçla koyulur kızartılır üzerine baharatlar eklenir ve kaynayan suya ek edilir.
En son olarak da tavuk kesimleri eklenir 5-10 dk ortası kaynatılır. (dileyen limon suyu ve haşlanmış nohut ekleyebilir) Afiyet olsun.
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1.5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım su bardağı irmik
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından az un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası için
500 gram çorbalık tavuk
1 litre su
Sosu için
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kurunane
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavuk modülleri tencereye alınıp haşlanır.
Hamuru için bulgur irmik tuz karıştırılır ılık su ile ıslatılır birkaç dakika bekletilir.
Üzerine un ve salçası eklenir yoğurulur.
Hazırlanan hamurlardan ufak kesimler alınıp yuvarlanır.
Haşlanan tavuk modülleri sudan çıkarılır.
Kemiklerinden ayrılır.
Tavuk suyu tekrar ocağa alınıp kaynatılır kaynayan suya hazırlanan köfteler atılır suyun üstüne çıkana kadar pişirilir.
Bir tavaya yağ ve saçla koyulur kızartılır üzerine baharatlar eklenir ve kaynayan suya ek edilir.
En son olarak da tavuk kesimleri eklenir 5-10 dk ortası kaynatılır. (dileyen limon suyu ve haşlanmış nohut ekleyebilir) Afiyet olsun.
Topalak Çorbası (Tarsus Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı