Topalak Köfte (Fellah Köftesi) Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
Haşlamak için;
Su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı yağ
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz
Topalak Köfte (Fellah Köftesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için bir kap içerisine bulgur ve irmiği alalım üzerine sıcak su ekleyip kapalı bir kutu içinde 10 dk bekletelim.
Şişen bulgurlarımızın üzerini açıp karıştıralım.
Üzerine un, biber salçası ve tuzu ekleyelim hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Malzemeleri güzelce karıştırıp ve hamurun soğuduğundan emin olunca kimyonu ekleyelim. Hamurumuzu son kez yoğuralım.
Köftelerimizi şekillendirmek için; için öncelikle yanımıza kase ile su alalım.
Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim ( ben yuvarlak yapmak istedim ).
Siz serçe parmağınız ile hamurunuzun üzerine bastırarak yapabilirsiniz unladığımız tepsiye alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
Köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alalım.
Sosu için tavamıza yağımızı alalım, rendelenmiş sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine salçamızı da ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam edelim.
Rendelenmiş domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavurmaya devam edelim.
Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan önce tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
Doğranmış maydanozları ekleyip karıştıralım. Köftelerimizi sosumuzun içine alıp sosla harmanlayalım dilediğimiz gibi servis edelim. Afiyet olsun ️.
Topalak Köfte (Fellah Köftesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım su bardağı sıcak su
Haşlamak için;
Su
1 çay kaşığı limon tuzu
1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
1 çay bardağı yağ
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
4 adet domates rendesi
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz
Topalak Köfte (Fellah Köftesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Köftesi için bir kap içerisine bulgur ve irmiği alalım üzerine sıcak su ekleyip kapalı bir kutu içinde 10 dk bekletelim.
Şişen bulgurlarımızın üzerini açıp karıştıralım.
Üzerine un, biber salçası ve tuzu ekleyelim hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Malzemeleri güzelce karıştırıp ve hamurun soğuduğundan emin olunca kimyonu ekleyelim. Hamurumuzu son kez yoğuralım.
Köftelerimizi şekillendirmek için; için öncelikle yanımıza kase ile su alalım.
Ardından parmak uçlarımızı su ile ıslatarak harcımızdan küçük parçalar kopartarak top şekline getirelim ( ben yuvarlak yapmak istedim ).
Siz serçe parmağınız ile hamurunuzun üzerine bastırarak yapabilirsiniz unladığımız tepsiye alalım. Harcımız bitene kadar bu işleme devam edelim.
Köftelerimizi haşlamak için tencereye kaynayan suyu alalım, içerisine limon tuzu ve tuzu ekleyelim.
Köftelerimizi de tenceremize alarak ara ara karıştıralım, yaklaşık 5 dakika pişirelim.
Haşlanan köftelerimizi kevgir yardımı ile servis tabağımıza alalım.
Sosu için tavamıza yağımızı alalım, rendelenmiş sarımsaklarımızı da ekleyerek kokusu çıkana kadar kavuralım.
Üzerine salçamızı da ilave ederek sarımsaklarla birlikte kavurmaya devam edelim.
Rendelenmiş domateslerimizi de tavamıza alalım ve kavurmaya devam edelim.
Hazır olan sosumuzun altını kapatmadan önce tuz ekleyip karıştırarak ocağı kapatalım.
Doğranmış maydanozları ekleyip karıştıralım. Köftelerimizi sosumuzun içine alıp sosla harmanlayalım dilediğimiz gibi servis edelim. Afiyet olsun ️.
Topalak Köfte (Fellah Köftesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı