Tost Ekmeği nasıl yapılır
Tost Ekmeği yapılışı
Resimli Tost Ekmeği Tarifi
Tost ekmeği yapımı
tost ekmeği resimli tarif
imagestostekmegitarifiresimli5ad43c51b1f0f
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 dolu corba kaşığı sut tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
50 gram tereyağı, oda sıcaklığında
1 tost ekmeği
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu , tuzu, şekeri, sut tozunu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, sut tozunu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 34 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 2 saat mayalanmaya bırakın
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle 23 dakika yoğurun ve 12cm x 21cm x 8cm ebatlarında bir ekmek kalıbına yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
5 Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin Eğer ustu erken kızarırsa, aluminyum folyo ile ortup pişirmeye devam edin
6 Fırından cıktıktan 10 dakika sonra kalıptan cıkarıp bir soğutma teline alın ve 12 saat bekletip servis edin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin farkli koşelerine, tuzu, şekeri sut tozunu ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin
Tost Ekmeği yapılışı
Resimli Tost Ekmeği Tarifi
Tost ekmeği yapımı
tost ekmeği resimli tarif
imagestostekmegitarifiresimli5ad43c51b1f0f
Malzemeler:
4 bardak beyaz un
1,5 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 dolu corba kaşığı sut tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1¼ bardak su, oda sıcaklığında
50 gram tereyağı, oda sıcaklığında
1 tost ekmeği
Elde Yapılışı:
1 Eğer elle yapıyorsanız unu , tuzu, şekeri, sut tozunu ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın Oda sıcaklığındaki suyu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 7 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
2 Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri, sut tozunu ve kuru mayayı mikser kabına alın Oda sıcaklığındaki suyu ve tereyağını ilave ederek hamurunuzu 34 dakika yoğurun Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır
3 Hamurunuzu evin ılık bir yerinde 2 saat mayalanmaya bırakın
4 Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı uzerinde iki elinizle 23 dakika yoğurun ve 12cm x 21cm x 8cm ebatlarında bir ekmek kalıbına yerleştirin ve 1 saat daha kabarması icin bekletin
5 Onceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat, ya da ustu iyice kızarana kadar pişirin Eğer ustu erken kızarırsa, aluminyum folyo ile ortup pişirmeye devam edin
6 Fırından cıktıktan 10 dakika sonra kalıptan cıkarıp bir soğutma teline alın ve 12 saat bekletip servis edin
Makinede Yapılışı:
1 Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık olculerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu koyun Unu bir kaşıkla serperek suyu ortecek şekilde ilave edip uzerine haznenin farkli koşelerine, tuzu, şekeri sut tozunu ekleyin Unun ortasında kucuk bir cukur acıp icine mayayı serpiştirin
2 Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın
3 Beyaz ekmek, 750 gram, orta kızarıklık seviyesini secerek makineyi calıştırın
4 Programın ilk 510 dakikasinda makinenin kapağını acıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin
5 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir Hamurunuz cok kuru ve sert olmuşsa birkac kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz Eğer cıvık olmuşsa birkac kaşık un gerekebilir
6 Pişme sinyalinden 5 dakika sonra, kalın bir fırın eleni kullanarak hazneyi makineden cıkarın Ekmeği plastik bir bıcak yardımıyla kenarlardan ayırıp bir soğutma teline veya ızgara uzerine alın 3040 dakika beklettikten sonra kesin