Son konular

Tost Ekmeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Tost Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
3 su bardağı beyaz un (toplam un 400 gr)
1,5 su bardağına yakın su (toplam su 260 gr)(suyu ununuza nazaran ayarlayın hafif ele yapışan bir hamur olmalı)
3 yemek kaşığı 40gr oda sıcaklığında tereyağ
1 tatlı kaşığı instant kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı dolusu tuz

Tost Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz. Pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurmalıyız. (püf noktalardan biri hamurun uygun yoğrulması).
Yoğurma süreci bitince kabın ağzını streçleyip 20 -25 dk mayalandırıyoruz.
Sonrasında hamuru hafif unladığımız tezgaha alıyoruz.
Pişireceğimiz kalıba uygun hamuru dikdörtgen halinde açıp sağdan ve soldan ortada birleştiriyoruz. Ve bize yakın uçtan rulo formunda kıvırıyoruz.
Şekil verdiğimiz hamuru yağladığımız baton kalıba alıyoruz (benim kalıbım 20x11x11 lakin başka kek baton kalıplarıyla da oluyor denedim) üstü kurumasın diye bez örtüyoruz. Yaklaşık 40 45dk kabarmasını bekliyoruz.
Kalıbın en üst noktasına 1buçuk parmak hizaya kadar mayalanmasını bekliyoruz.
Mayalanan hamuru evvelden ısınmış 200 derecede fırına atıyoruz.
40 dakika 200 derece pişiriyoruz. (ben 5er dakika kalıbı sağa sola yatırıp yanlarında kızarmasını sağlıyorum). Afiyet olsun
Tost Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt