Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Nane
Tuz
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayı yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 litre kadar soğuk su koyup ocağa alalım. Tenceremizin düdüğü çaldıktan sonra 45 dakika kadar pişirelim.
Düdüklü tencere şart değil. İsterseniz normal tencerede de kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz. Buğdayımız açılıp, ağzımıza sert gelmeyecek şekilde pişmiş olmalı.
Buğdayımız pişince nohudu ekleyelim. Kenarda yoğurda unu ekleyip çırpalım. Yoğurt un karışımına kaynayan buğdaydan alıp önce yoğurdu ılıştıralım. Bu işlemi yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz.
Yoğurdu karıştırarak buğdaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynara çıkmasını sağlıyoruz. Eğer su ilavesi gerekirse kaynar su ekleyelim. Ama kıvamı yoğun olmalı. Suyu dikkatli ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim.
Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyup, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip soğan karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım soğan yanmasın. Soğan karamelize olunca çorbamıza ilave edelim.
Son olarak nane ekleyelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Not:.
1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe koyulaşacaktır. Gerekirse kaynar su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.
2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday miktarı o yüzden fazla görünüyor. Sizi yanıltmasın.
3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor.
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Nane
Tuz
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayı yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 litre kadar soğuk su koyup ocağa alalım. Tenceremizin düdüğü çaldıktan sonra 45 dakika kadar pişirelim.
Düdüklü tencere şart değil. İsterseniz normal tencerede de kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz. Buğdayımız açılıp, ağzımıza sert gelmeyecek şekilde pişmiş olmalı.
Buğdayımız pişince nohudu ekleyelim. Kenarda yoğurda unu ekleyip çırpalım. Yoğurt un karışımına kaynayan buğdaydan alıp önce yoğurdu ılıştıralım. Bu işlemi yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz.
Yoğurdu karıştırarak buğdaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynara çıkmasını sağlıyoruz. Eğer su ilavesi gerekirse kaynar su ekleyelim. Ama kıvamı yoğun olmalı. Suyu dikkatli ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim.
Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyup, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip soğan karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım soğan yanmasın. Soğan karamelize olunca çorbamıza ilave edelim.
Son olarak nane ekleyelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Not:.
1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe koyulaşacaktır. Gerekirse kaynar su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.
2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday miktarı o yüzden fazla görünüyor. Sizi yanıltmasın.
3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor.
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı