Son konular

Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış nohut
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 baş kuru soğan
4 -5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Nane
Tuz

Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Buğdayı yıkayıp, düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 litre kadar soğuk su koyup ocağa alalım. Tenceremizin düdüğü çaldıktan sonra 45 dakika kadar pişirelim.
Düdüklü tencere şart değil. İsterseniz normal tencerede de kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz. Buğdayımız açılıp, ağzımıza sert gelmeyecek şekilde pişmiş olmalı.
Buğdayımız pişince nohudu ekleyelim. Kenarda yoğurda unu ekleyip çırpalım. Yoğurt un karışımına kaynayan buğdaydan alıp önce yoğurdu ılıştıralım. Bu işlemi yoğurt kesilmesin diye yapıyoruz.
Yoğurdu karıştırarak buğdaya ekliyoruz. Karıştırarak kaynara çıkmasını sağlıyoruz. Eğer su ilavesi gerekirse kaynar su ekleyelim. Ama kıvamı yoğun olmalı. Suyu dikkatli ekleyelim. Tuzunu da ekleyelim.
Bir tavaya yemeklik doğradığımız soğanı koyup, sıvı yağı ve tereyağını ekleyip soğan karamelize olana kadar pişiriyoruz. Dikkatli olalım soğan yanmasın. Soğan karamelize olunca çorbamıza ilave edelim.
Son olarak nane ekleyelim. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Not:.

1-Çorbamıza buğday ve un olduğu için bekledikçe koyulaşacaktır. Gerekirse kaynar su ilavesi yaparak kıvamını ayarlayabiliriz.

2-Ben buğdayı 2 su bardağı pişirdim. Fotoğraflarda buğday miktarı o yüzden fazla görünüyor. Sizi yanıltmasın.

3-Buğday pişince kaynar kaynar bir kavanoza doldurup ağzını kapatıp vakumlanmasını sağlıyorum. Gerektiğinde çorba yapmak kolay oluyor.

Toyga Çorbası (Yoğurtlu Buğday Çorbası) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Toyga Çorbası (Çok Lezzetli Bir Yoğurt Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 tane yumurta 1 yemek kaşığı un 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday Yarım su bardağı haşlanmış yeşil mercimek Yarım su bardağı haşlanmış nohut Su Tuz Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Toyga Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı baldo pirinç 4 su bardağı su 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı yoğurt süzme yoğurt la karışık 2 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı nane Toyga Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pirinci yıkayıp 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Toyga Çorbası Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı konut yoğurdu yahut birebir ölçüde süzme ve olağan yoğurt karışık 1 adet yumurta 1 çorba kaşığı un 1 lt su 1 çay bardağı haşlanmış yarma yahut iri bulgur 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı kekik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı beyaz buğday 1 çay bardağı nohut Kuru nane Süzme yoğurt Tuz Buğday Çorbası (Yoğurtlu Soğuk Çorba) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Buğdayı mızı yıkadıktan sonra su ile şişene kadar bekletelim. 1 gece evvelce de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Ayran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı buğday 5 su bardağı su Ayranı için; 2.5 su bardağı yoğurt 1.5 su bardağı su 2 yemek kaşığı un Köftesi için; 200 gram kıyma 2 yemek kaşığı dolusu tereyağ 1 adet soğan Aşotu Tuz Ayran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
Üst Alt