Toyga Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı yoğurt (Mümkünse ekşi yoğurt)
1 su bardağından 1 parmak eksik yarma
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta akı
1.5 litre su
1 çay bardağı nohut
Tuz
Nane
Tereyağı
Toyga Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurt, yarma, un ve yumurta akı bir kaba alınarak çırpılır.
Tencereye alınarak üzerine tercihe nazaran 1-1.5 litre su konur.
Kaynayana kadar karıştırılır. Yarmalar yumuşayınca haşlanmış nohut eklenir.
Çorbanın tuzu eklenir. Tereyağında nane kızdırılarak çorbaya eklenir.
2 su bardağı yoğurt (Mümkünse ekşi yoğurt)
1 su bardağından 1 parmak eksik yarma
1.5 yemek kaşığı un
1 adet yumurta akı
1.5 litre su
1 çay bardağı nohut
Tuz
Nane
Tereyağı
Toyga Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurt, yarma, un ve yumurta akı bir kaba alınarak çırpılır.
Tencereye alınarak üzerine tercihe nazaran 1-1.5 litre su konur.
Kaynayana kadar karıştırılır. Yarmalar yumuşayınca haşlanmış nohut eklenir.
Çorbanın tuzu eklenir. Tereyağında nane kızdırılarak çorbaya eklenir.