Toyga Çorbası Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı konut yoğurdu yahut birebir ölçüde süzme ve olağan yoğurt karışık
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 lt su
1 çay bardağı haşlanmış yarma yahut iri bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Toyga Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye yoğurt, yumurta, un alınıp çırpılır.
İçeresine soğuk su eklenip çırpılmaya devam edilir.
Ocağın altı açılır ve haşlanmış yarma yahut iri pilavlık bulgur eklenir.
Daha sonra haşlanmış nohut ek edilir. (ben bu defa eklemedim).
Kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dakika tüm materyaller pişince çorbamız hazır.
Üzerine farklı bir tavada tereyağı eritilir.
İçeresine nane ve kekik eklenir.
Naneli yağ direk tencereye yahut servis esnasında ek edilir.
Tuzunu piştikten sonra eklemenizi öneririm.
2 su bardağı konut yoğurdu yahut birebir ölçüde süzme ve olağan yoğurt karışık
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
1 lt su
1 çay bardağı haşlanmış yarma yahut iri bulgur
1 çay bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı kekik
Toyga Çorbası Tanımı Yapılışı
Tencereye yoğurt, yumurta, un alınıp çırpılır.
İçeresine soğuk su eklenip çırpılmaya devam edilir.
Ocağın altı açılır ve haşlanmış yarma yahut iri pilavlık bulgur eklenir.
Daha sonra haşlanmış nohut ek edilir. (ben bu defa eklemedim).
Kaynamaya başlayınca yaklaşık 10 dakika tüm materyaller pişince çorbamız hazır.
Üzerine farklı bir tavada tereyağı eritilir.
İçeresine nane ve kekik eklenir.
Naneli yağ direk tencereye yahut servis esnasında ek edilir.
Tuzunu piştikten sonra eklemenizi öneririm.