Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi İçin Malzemeler
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak;
2 adet olgun cennet hurması(trabzon hurması)
3 adet yumurta
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce cennet hurmalarını kabuklarını soyarak mikser ile krema kıvamına getirelim.
Yumurtayı,şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alalım mikser veya çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Unun üzerine kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip spatula ila karıştıralım.
Ceviz içi,damla çikolata ve üzümü ekleyelim spatula ile tekrar alttan yukarı doğru karıştıralım ve katı yağ ile yağlayıp unladığımı kek kalıbına dökelim.
Kalıbı tezgaha bir iki kez vuralım.
Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika ,son yarım saat fırının derecesini 160 dereceye getirerek ağır ağır pişirelim ki içi iyi pişsin.
Kürdan batıralım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım.
İyice soğuyunca ters çevirelim kalıptan kendiliğinden çıkacaktır .
Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kabartmalar doymayan kış kekini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. )).
Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olacak;
2 adet olgun cennet hurması(trabzon hurması)
3 adet yumurta
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
Yarım çay bardağı damla çikolata
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı un
1 adet kabartma tozu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce cennet hurmalarını kabuklarını soyarak mikser ile krema kıvamına getirelim.
Yumurtayı,şekeri ve limon kabuğu rendesini karıştırma kabına alalım mikser veya çırpıcı ile krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
Unun üzerine kabartma tozunu ve nişastayı ekleyip spatula ila karıştıralım.
Ceviz içi,damla çikolata ve üzümü ekleyelim spatula ile tekrar alttan yukarı doğru karıştıralım ve katı yağ ile yağlayıp unladığımı kek kalıbına dökelim.
Kalıbı tezgaha bir iki kez vuralım.
Önce 180 derecede ısınmış fırında 20 dakika ,son yarım saat fırının derecesini 160 dereceye getirerek ağır ağır pişirelim ki içi iyi pişsin.
Kürdan batıralım kürdan kuru çıkarsa fırından alalım.
İyice soğuyunca ters çevirelim kalıptan kendiliğinden çıkacaktır .
Üzerine isterseniz pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kabartmalar doymayan kış kekini mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun. )).
Trabzon Hurmalı Kış Keki (Yoğurtsuz , Sütsüz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı