Trakya Kapaması Tarifi İçin Malzemeler
1 tane soğan
2 kupa pirinç
2 tane but
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Trakya Kapaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımızı haşlıyoruz. Ve suyunu süzüyoruz ve kenara kaldırıyoruz
Tepsimize veya sinimize soğanlarımızı iyice kavuruyoruz .
Ardından salçamızı, pirinçlerimizi, tuzumu döküp iyice kavuruyoruz.
Kavurduğumuz pirinçimize kenara aldığımız tavuk suyunu ilave edelim ve haşlanmış olduğumuz tavuklarımızı güzelce yerleştirelim .
Üstünü ıslak kağıdımızla örtelim.
Önceden alt fan açık olarak fırınımıza atalım ve suyu çekene kadar pişirelim ve afiyet bal şeker olsun
Pişirme kararı sizin fırınıza göre değişiklik gösterebilir.
Trakya Kapaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 tane soğan
2 kupa pirinç
2 tane but
1 çay kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağ
Sıvıyağ
Tuz
Trakya Kapaması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tavuklarımızı haşlıyoruz. Ve suyunu süzüyoruz ve kenara kaldırıyoruz
Tepsimize veya sinimize soğanlarımızı iyice kavuruyoruz .
Ardından salçamızı, pirinçlerimizi, tuzumu döküp iyice kavuruyoruz.
Kavurduğumuz pirinçimize kenara aldığımız tavuk suyunu ilave edelim ve haşlanmış olduğumuz tavuklarımızı güzelce yerleştirelim .
Üstünü ıslak kağıdımızla örtelim.
Önceden alt fan açık olarak fırınımıza atalım ve suyu çekene kadar pişirelim ve afiyet bal şeker olsun
Pişirme kararı sizin fırınıza göre değişiklik gösterebilir.
Trakya Kapaması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı